28.03.2022

Kärpät saa nopeasti mahdollisuuden kuitata eilinen tappio Tampereella, kun neljännesfinaalisarja jatkuu jo tänään Oulussa. Kiekko tippuu Oulun Energia Areenalla jäähän kello 18:30.

Ensimmäisen neljännesfinaaliottelun päättymisestä on kulunut aika lailla tarkalleen 24 tuntia, kun kiekko putoaa tänään jäähän Oulun Energia Areenalla. Tampereen Ilves nappasi vakuuttavalla esityksellä ensimmäisen neljästä semifinaalipaikkaan vaadittavasta kiinnityksestä, kun se oli parempi maalein 5-1. Kotijoukkue kuritti Kärppiä kolmella salamamaalilla avauserässä, eikä se hellittänyt otettaan ottelusta missään vaiheessa. Kärppien ainokaisesta osumasta vastasi Arttu Hyry, jolle maali oli uran ensimmäinen pudotuspeleissä.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki ruoti joukkueen suoritusta rehellisesti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

“Luistelu- ja kamppailupelaaminen puuttui täysin. Ilves teki työt, ja me katseltiin mitä tapahtuu. Paljon pitää parantaa, ja olen ihan varma, että me se tehdään.”

Ilves sai eilen raivokkaasti tukea yli 8000-päiseltä kotiyleisöltään. Tänään on Kärppien vuoro esiintyä kotikaukalossaan, ja jokaisen oululaisen tuki on tänään arvokasta. Varmaa on, että Oulun Energia Areenan kaukaloon luistelee tänään valmiimpi ja latautuneempi kärppäjoukkue.

Ronkainen mukaan pakistoon – Blomqvist tolppien väliin

Kärpät on tehnyt pieniä muutoksia pelaavaan kokoonpanoonsa. Eilen 13. hyökkääjänä pelannut Ville Koivunen hyökkää tänään Kärppien kakkosketjussa, Troy Bourken ja Petter Emanuelssonin vasemmalla laidalla. Pakistoon mukaan nousee syntymäpäiväsankari Taneli Ronkainen, joka muodostaa kolmosparin yhdessä Damir Musinin kanssa. Kärppien maalilla torjuntavuoron saa Joel Blomqvist. Kärpät tänään:

Pyörälä – Mäenalanen – Leskinen
Koivunen – Bourke – Emanuelsson
Junttila – Kalapudas – Aaltonen
Hyry – Koskenkorva – Räty

Byström – Niemelä T
Ohtamaa – Sklenicka
Musin – Ronkainen
Niemelä M

Blomqvist
Galimov

Neljännesfinaalien Game 2, Kärpät – Ilves käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista.