08.02.2022

Uusi peliviikko valkenee Oulussa iloisissa tunnelmissa. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto teki tammikuun lopussa päätöksen, jonka mukaan yleisö on jälleen tervetullut tapahtumiin. Kärppien turvallisuussuunnitelma hyväksyttiin viime viikon alussa, ja tänään kotiottelussa Rauman Lukkoa vastaan Oulun Energia Areenalla pelataan jälleen jääkiekkoa yleisön edessä.

Menneenä viikonloppuna Kärpät pelasi kaksi ottelua Kaakkois-Suomessa. Lainamiehillä kasaan parsittu kärppäjoukkue kärsi perjantaina tappion KooKoolle ja kaatoi lauantaina SaiPan maalein 0-5. Pikakomennuksella Kärppien kokoonpanoon komennetut miehet esiintyivät kaikin puolin edukseen. Juha Jatkola torjui nollapelin, Oliver Kapanen alusti kaksi maalia ja Yegor Shehovtsov iski uransa ensimmäisen osuman Liigassa. Elmeri Kaksonen esitti kovaa työntekoa läpi ottelun.

Tänään vastassa voittamaton Lukko

Lukko on osoittautunut kuluvalla kaudella kovaksi vastukseksi Kärpille. Voitot keskinäisissä kohtaamisissa ovat raumalaisille 0-3 ja sarjapisteet 1-8. Viimeksi joukkueet kohtasivat tammikuun puolivälissä Raumalla. Tuolloin ottelu päättyi kotijoukkueen niukkaan 2-1 voittoon.

Kärpät ei ole ainoa, jolle Lukko on tuottanut harmaita hiuksia. Peräti 12 ottelun voittoputkessa liidellyt raumalaisjoukkue maisteli tappiota ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa viime viikolla, kun se hävisi Jukureille ja KalPalle. Joukkue palasi kuitenkin voittojen tielle viime lauantaina, kun se kaatoi Ässät Porissa luvuin 0-3.

Pitkä voittoputki nosti Lukon sarjataulukon kuudennelle sijalle, vain kuuden pisteen päähän kakkospaikasta.

Shehovtsov, Kaksonen ja Ignatjew jatkavat lainalla – Ketjullinen omia miehiä takaisin kokoonpanoon

Kärpät saa tänään kokoonpanoonsa takaisin jälleen kourallisen runkopelaajiaan, mutta lainapelaajille on edelleen tarvetta. Shehovtsov, Kaksonen ja maalivahti Waltteri Ignatjew ovat tänään mukana Kärppien rosterissa. Sairastuvalta mukaan hyppäävät Jesse Koskenkorva, Arttu Hyry, Aku Räty, Ville Heikkala, Topi Niemelä, Axel Rindell ja Joel Blomqvist.

Kärpät tänään:

Pyörälä – Bourke – Emanuelsson
Koivunen – Kaksonen – Aaltonen
Hermonen – Koskenkorva – Räty
Heikkala – Hyry – Antti-Roiko

Byström – Niemelä T
Paaso – Niemelä M
Ronkainen – Rindell
Shehovtsov

Blomqvist
(Ignatjew)

Tutustu korona-ajan poikkeusjärjestelyihin etukäteen

Kärppien kotiotteluissa on Pohjois-Suomen AVI:n päätöksen mukaan voimassa poikkeukselliset järjestelyt 28.2. asti.

Ottelutapahtumassa on voimassa vahva kasvomaskisuositus, ja maskeja on jaossa niitä tarvitseville. Seisomakatsomo ja käytävien anniskelupisteet ovat suljettuina.

Ravintola Routa palvelee kello 17:00 – 21:00. Anniskelu päättyy kello 20:00. Jos nälkä yllättää, niin Roudassa on tarjolla Hot Wingsejä ennen ottelun alkua ja molemmilla erätauoilla hintaan 8€ / 15kpl.

Tutustu Kärppien kotiotteluiden korona-ajan ohjeistukseen tästä.

Kärpät – Lukko Oulun Energia Areenalla kello 18:00 alkaen. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!