28.05.2021

Hyökkääjät Casey Wellman ja Troy Bourke ovat allekirjoittaneet sopimukset Oulun Kärppien kanssa. Wellmanin sopimus on kaksivuotinen, Bourken yksivuotinen.

Artikkelikuva: Kunlun Red Star

Yhdysvaltalaishyökkääjä Casey Wellman siirtyy Oulun Kärppiin kaksivuotisella sopimuksella. Brentwoodissa, Californiassa syntynyt 33-vuotias Wellman on kiekkoillut Euroopassa kaudesta 2015 – 2016 lähtien. Sarjoista tutuksi ovat tulleet KHL, SHL ja Sveitsin Liiga. Viime kaudella Wellmanin seura oli KHL:ssä pelaava Kunlun Red Star. Wellman pelasi kausina 2009 – 2014 NHL:ssä Minnesota Wildin ja Washington Capitalsin riveissä 54 ottelua pistein 6+10=16. Pelaamassaan 300 AHL-ottelussa hän teki pisteet 96+130=226.

Kaudella 2016 – 2017 Wellman kiekkoili Frölundassa, missä hän pelasi 45 runkosarjaottelua pistein 14+19=33, ollen joukkueensa kolmanneksi paras pistemies. Frölundan kausi päättyi semifinaalitappioon, mutta Wellman oli koko pudotuspelien toiseksi tehokkain pelaaja iskettyään 14 otteluun pisteet 9+7=16.

Samaisella kaudella Frölunda ja Wellman pääsivät nostelemaan kuitenkin pokaalia kertaalleen, kun joukkue voitti Champions Hockey Leaguen. Wellman oli joukkueensa ja koko sarjan paras pistemies tehoin 8+6=14. Wellman iski jatkoaikavoittoon päättyneessä finaalissa kaksi maalia. Mestaruuden Frölundalle ratkaisi muuan Nicklas Lasu.

Kärppien päävalmentajan Lauri Mikkolan mukaan Kärpät saa Wellmanista tuloksentekoon kykenevän joukkuepelaajan.

”Hän on luisteluvoimainen, peliä tekevä hyökkääjä, joka omaa myös hyvän laukauksen. Caseylla on kokemusta Euroopan huippusarjoista, ja hän on myös sellainen persoona, joita me haluamme joukkueeseen. Taustatyöt on tehty huolella, ja kaikki hänestä saatu palaute on ollut positiivista.”

Kanadalainen Troy Bourke, 27, on Colorado Avalanchen kolmannen kierroksen varaus kesältä 2012. Junioripelinsä hän pelasi WHL:ssä Prince George Cougarsin riveissä, ja keväällä 2014 hän allekirjoitti kolmevuotisen NHL-tulokassopimuksen Avalanchen kanssa. Seuraavat viisi kautta Bourke kuitenkin pelasi AHL:ssä (237 ottelua, 25+44=69) ja ECHL:ssä (61 ottelua, 26+62=88).

Viimeiset kaksi kautta Bourke on edustanut Saksan DEL-liigan Schwenninger Wild Wingsiä ja hän oli kummallakin kaudella joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja. Yhteensä 86 runkosarjaotteluun Bourke teki tehopisteet 28+40=68.

Oulun Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Bourke tuo joukkueen keskikaistalle syvyyttä, mikä antaa valmennukselle lisää työkaluja luoda kokonaisvaltaisesti vahvempia koostumuksia.

”Troy on luisteluvoimainen, hyvä kahden suunnan sentteri. Hän pystyy pelaamaan sekä ylivoimaa että alivoimaa. Luotettava pelaaja, jonka voi laittaa jäälle kriittisillä hetkillä. Hän tuo varmasti rosteriin sellaista syvyyttä, että useampi sylinteri pystyy tuloksentekoon, mutta myös tiukkaan puolustamiseen.”

Kärpillä on nyt sopimuksen alla kaksi maalivahtia, 9 puolustajaa ja 19 hyökkääjää. Voit tutustua sopimustilanteeseen tarkemmin tästä.