28.08.2019

Oulun Kärpät aloittaa perjantaina Champions Hockey Leaguen lohkovaiheen kotiottelulla ranskalaista Grenoblea vastaan. Lohkon muut joukkueet, ruotsalainen Skellefteå AIK ja sveitsiläinen Bern, antavat myös kovan vastuksen oululaisille, joten jokainen piste on toinen toistaan arvokkaampi. Kärpät ja Bern kohtaavat jo sunnuntaina.

Champions Hockey League palaa suurempana kuin koskaan aikaisemmin. Vuosi vuodelta profiiliaan nostanut CHL kutsuu jälleen Euroopan parhaat joukkueet yhteen kamppailemaan himoitusta pokaalista. Oulun Kärpät saa turnaukseen lentävän lähdön, kun joukkue aloittaa lohkovaiheensa kahdella perättäisellä kotipelillä. Perjantaina vastassa on Grenoble, sunnuntaina Bern.

Kärpät ja Ranskan mestari Grenoble taistelevat kolmesta pisteestä Raksilassa CHL:n lohkovaiheen avausottelussa. Kaikki jaossa olevat pisteet ovat kalliita, sillä lohkosta löytyy vielä kaksi muuta hyvää joukkuetta, joille jatkopaikka on minimitavoite.

GRENOBLE

Grenoblen voisi ristiä lohkon mustaksi hevoseksi. Ranskan mestarijoukkue lähtee haastamaan lohkovastustajansa altavastaajana ja on täysin valmis yllättämään sekä tekemään kiusaa jokaiselle. Tasan kymmenen vuoden tauon jälkeen mestaruutta juhlinut Grenoble osoitti viime kevään pudotuspeleissä luonnettaan, kun finaaleissa nujertui Kärppien viimevuotinen CHL-vastustaja ja mestarisuosikki Rouen voitoin 4-3. Ranskan mestareiden kanssa täytyy olla varovainen: vuosi sitten Rouen oli samaisessa asemassa kuin Grenoble nyt, mutta seura vei toisen jatkopaikan lohkosta.

Grenoblen miehistöstä lähti merkittäviä osia pois mestaruuden jälkeen, mutta organisaatio onnistui myös pitämään ykköspelaajiaan, kuten Joel Champagnen. Noin 190-senttinen kanadalainen oli joukkueensa kapteeni ja yksi sarjan tehokkaimmista pelaajista viime kaudella. Pitkä ja vahva sentteri on vaikea pysäyttää, eikä mies todellakaan säiky kovia tilanteita maalin edessä. Toinen Grenobleen jäänyt tehomies on Liiga-jäiltä tuttu Damien Fleury. Myös Venäjän, Ruotsin, Saksan ja Sveitsin pääsarjat kokenut hyökkääjä edusti aikoinaan Sportia ja Lukkoa.

KÄRPÄT – GRENOBLE 30.8. klo 19:00
GRENOBLE – KÄRPÄT 5.9. klo 20:30

BERN

Kärppien sunnuntain vastustaja kuuluu eittämättä Euroopan kärkiseuroihin. Entisen Kärppien valmentajan Kari Jalosen johdolla Bern saavutti yhden välivuoden jälkeen taas Sveitsin mestaruuden ja on luonnollisesti liigansa suurin suosikki myös alkavalla sesongilla. CHL:ssä joukkue on edennyt pudotuspeleihin kolmena vuotena peräkkäin, mutta joukkueen tavoitteet ovat varmasti pidemmällä. Bern ei ole pelannut semifinaaleissa kertaakaan, joten sitä heikompi sijoitus olisi sveitsiläisille takuulla pettymys.

Bernin hyvin sinivalkosävyinen valmennusosaaminen hakee vertaistaan, mutta suurimman vaikutuksen joukkue tekee pelaajamateriaalillaan. Suurilla resursseilla käyvä joukkue on tehnyt isoja vahvistuksia kesän aikana. Kärppien näkökulmasta merkittävin hankinta oli ex-Kärppä Miika Koivisto. Kärpissä mestaruuden voittanut Suomen maajoukkuepakki tuo Berniin niitä laadukkaita ominaisuuksia, joita pääsimme ihailemaan Oulussa kaudella 2017-2018. Bern sai pidettyä organisaatiossaan Andrew Ebbetin sekä Mark Arcobellon, jotka molemmat kuuluvat joukkueen terävimpiin pelaajiin.

KÄRPÄT – BERN 1.9. klo 19:00
BERN – KÄRPÄT 7.9. klo 18:00

Miika Koivisto

 

SKELLEFTEÅ AIK

Ruotsin jääkiekon suurseura Skellefteå AIK täydentää tasokkaan E-lohkon. Ruotsalaisseura on Kärppien vastustaja kahdessa viimeisessä ottelussa, kun lohkovaihe siirtyy loppusuoralle lokakuussa. Pohjanlahden toisella puolella majaileva joukkue kuuluu SHL:n kestosuosikkeihin ja antaa kelle tahansa CHL:ssä vahvan vastuksen. Ainoastaan kaudella 2017-2018 Skellefteå AIK oli poissa CHL:n pudotuspeleistä, mutta seura ei tuolloin edes osallistunut kisaan. Ruotsin seurat ovat pärjänneet muutenkin hyvin eurokentillä. Ainoastaan talvella 2018 CHL-mestaruuden vei joku muu kuin ruotsalainen joukkue, Jyväskylän JYP.

Täksi kaudeksi Skellefteå vahvistui kokeneella NHL-hyökkääjällä Tom Pyatilla. Kun hänen vierelleen laitetaan Joakim Lindström sekä Oscar Möller, on monella maalivahdilla hankaluuksia pitää maali puhtaana. Puolustaja Jonathan Pudas huolehtii siitä, että hyökkääjille riittää tulitukea siniviivalla. Lukkona tolppien välissä toimii Mantas Armalis, joka on yli 190-senttiseksi sekä nopea että akrobaattinen.

SKELLEFTEÅ – KÄRPÄT 8.10. klo 19:00
KÄRPÄT – SKELLEFTEÅ 15.10. klo 19:00

CHL-käynnistyy Kärppien osalta perjantaina ja jatkuu heti sunnuntaina. Molemmat ottelut ovat kotipelejä. Liput ovat myynnissä Ticketmasterissa. Varaa omasi ja tule kannustamaan Kärpät jatkopeleihin!

Kausikortin omistajille muistutuksena: kortin etuihin kuuluvat myös lohkovaiheen kotipelit.