14.10.2020

Champions Hockey Leaguen kausi 2020 – 21 on peruttu koronaviruspandemian takia. CHL:n johtokunta joutui tekemään vaikean päätöksen, sillä yleinen koronavirustilanne Euroopassa ei ole osoittanut paranemisen merkkejä.

Champions Hockey League tiedotti eilen illalla, että kausi 2020 – 21 on jouduttu perumaan koronaviruspandemian takia. Tiedotteen mukaan suurimman haasteen aiheuttivat jo voimassa olevat matkustusrajoitukset, jotka vaaransivat useamman otteluparin pelaamisen. Poikkeusjärjestelyt pelien suhteen olisivat olleet mahdollisia, mutta ilmassa olisi silti ollut paljon kysymysmerkkejä ja riskitekijöitä.

Champions Hockey Leaguen toimitusjohtaja Martin Baumann vastasi CHL:n verkkosivuilla kysymyksiin päätöksestä peruuttaa kausi. Baumann nosti esiin, että jossain vaiheessa jopa 12 ensimmäisen kierroksen 16 otteluparista oli erilaisten rajoitusten rasittamia. Kuplassa pelattava CHL ei ollut vaihtoehto kotimaisten sarjojen ja suurten kustannusten takia.

Joukkueiden viime kaudella ansaitsemat paikat CHL:ssä eivät siirry kauteen 2021 – 22, vaan ne määräytyvät normaaliin tapaan CHL:n karsintakriteerien mukaan.

Lue tiedote CHL:n verkkosivuilla. (ENG)