13.10.2019

Kärpät on käytännössä pakkovoiton edessä ensi tiistaina, kun CHL:n alkulohkovaiheessa pelataan viimeiset pelit. Lohkon tilanne on mutkikas, sillä on mahdollista, että Kärpät, Skellefteå AIK ja SC Bern päätyvät tasapisteisiin. Se skenaario päättäisi Kärppien matkan.

Ensi tiistaina Oulun Kärpät ja ruotsalainen Skellefteå kohtaavat Raksilassa CHL:n lohkovaiheen päätöskierroksella. Panoksena on jälleen kolme pistettä, jotka ovat lohkon tilanteeseen katsottuna erittäin arvokkaita molemmille. Sveitsiläinen Bern kärkkyy toista jatkopaikkaa, kun joukkue pelaa Grenoblea vastaan myöhemmin samana iltana.

Paikka jatkopeleihin on edelleen Kärppien omissa käsissä, mutta välttämättä edes jatkoaikavoitto ei riittäisi. Alle on listattu mahdolliset skenaariot, joihin tiistaina voidaan päätyä.

Lohkotilanne viiden ottelun jälkeen:

Skellefteå AIK 10p
Oulun Kärpät 9p
SC Bern 8p
Grenoble 3p

Kärpät voittaa Skellefteån varsinaisella peliajalla

Paras tapa varmistaa paikka jatkopeleihin olisi tietenkin voittaa tiistainen vastustaja 60 minuutin aikana ja viedä kaikki kolme pistettä. Tuolloin Kärpät nousisi myös lohkon ykköseksi. Skellefteå joutuisi jännittämään Bernin ja Grenoblen ottelun tulosta. Grenoble ja Bern aloittavat pelinsä myöhemmin, eli kello 20:30 Suomen aikaa.

Kärpät voittaa jatkoajalla ja Bern saa kolme pistettä

Tässä tilanteessa täytyy tarkistella sääntökirjaa tarkemmin. Bern, Kärpät sekä Skellefteå olisivat tasapisteissä, joten silloin täytyy katsoa keskinäisiä tuloksia. Skellefteå on kerännyt keskinäisistä otteluista eniten pisteitä, eli kahdeksan, ja olisi kolmikon ykkönen. Kärpät ja Bern olisivat tasoissa viidessä pisteessä. Seuraavaksi tarkistetaan Kärppien ja Bernin välisten otteluiden maaliero, sekin on tasan 4-4.

Kärpät ja Bern pelasivat syyskuun alussa Oulussa, jolloin sveitsiläiset voittivat jatkoilla 2-3. Viikko siitä Kärpät vei Sveitsissä kaksi pistettä maalein 1-2. Bernillä on etu, sillä tilanteessa lasketaan voitetun pelin maalimäärä. Näin ollen Bern jatkaisi ja Kärppien tie CHL:ssä päättyy.

Kärpät häviää jatkoajalla ja Bern saa kaksi pistettä

Tässä Kärpät ja Bern olisivat taas tasapisteissä. Sveitsiläiset menisivät jatkoon keskinäisen voitetun pelin maalimäärällä. Myös tilanteessa, jossa Grenoble voittaisi jatkoajalla ja Kärpät jäisi pisteittä, Bern jatkaisi.

Grenoble voittaa Bernin varsinaisella

Ranskalaiset päättävät lohkovaiheensa kotihallissaan. Grenoblen suoralla voitolla Bern jäisi kolmanneksi ja Kärpät sekä Skellefteå pelaisivat Oulussa lohkovoitosta.

”Syksyn isoin peli”

Kärppien hyökkääjä Jussi Jokinen tietää lohkon tilanteen. Hän pelasi tänä syksynä ensimmäiset CHL-pelinsä ja haluaa päästä kokemaan myös jatkopelit. Asenteen täytyy olla tapissa tiistaina.

Kyllä se on meille periaatteessa syksyn isoin peli. Halutaan mennä jatkoon ja CHL on meille tärkeä turnaus. Olemme pelanneet huippujoukkueiden kanssa ristiin ja vielä voitto tarvitaan. Siinä on sellaista playoff-ottelun fiilistä

Liput ratkaisevaan otteluun löydät Ticketmasterista. Peli alkaa kello 19:00 Raksilassa.

Muistutuksena: Lauantain Tappara-peliin irtolipun ostaneilla on mahdollisuus lunastaa tiistain otteluun kaksi lippua yhden hinnalla. Tarjouksesta voi lukea lisää tästä: TIEDOTE

Kausikorttilaisille: CHL-alkulohkopelit kuuluvat kortin etuihin.

Tervetuloa tiistaina Oulun Energia Areenalle kannustamaan Kärpät jatkoon!