26.08.2020

Kärpät kohtaa tänään kauden kolmannessa harjoitusottelussaan JYPin. Ottelu käynnistyy Keuruulla kello 18:30.

JYP on pelannut tälle syksyä yhden harjoitusottelun. 19.8. Tampereella pelattu ottelu Ilvestä vastaan päättyi kotijoukkueen 6-2 voittoon.

Kärppien kaksi ensimmäistä harjoitusottelua olivat tuloksellisesti yksipuolisia, mutta Kärppien päävalmentaja Mikko Manner ei tuijottele harjoitusotteluista voittoja, tappioita tai maaleja. Tärkeintä on joukkueen oman identiteetin rakentaminen.

Ensisijaisesti yritetään jatkaa meidän omien arvojemme viemistä käytäntöön. Oman identiteetin vahvistaminen on tärkeintä tässä vaiheessa kautta. Toivottavasti kaukalossa nähdään kovaa intensiteettiä ja ahkeraa joukkuepeliä.

Kolme täyttä treeniviikkoa ja kaksi harjoituspeliä on antanut joukkueelle fyysisen valmistautumisen lisäksi hyvin aikaa ja mahdollisuuksia kasvattaa yhteishenkeä ja valmistautua tulevaan kauteen henkisellä puolella. Mannerin mukaan tuo prosessi on saatu hyvin alkuun, mutta sen ei tule pysähtyä kauden aikana.

Olemme pystyneet vetämään hyviä harjoituspäiviä, ja me luotamme siihen, että pitkässä juoksussa joukkue kasvaa kokoajan yhtenäisemmäksi ja sitä kautta pelikin kehittyy. Rakennetaan ilmapiiriä hetki kerrallaan, tutustutaan toisiimme ja eletään sitä joukkueurheilun normaalia, hienoa arkea. Tässä on samaan aikaan ilmassa sitä uutuuden viehätystä, mutta myös perusasioiden ja rutiinien rakentamista.

Kärppien kokoonpano muuttuu aiempiin harjoitusotteluihin nähden. Radek Koblizek pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa. Samassa tilanteessa on myös Cody Kunyk, jolle ottelu on ensimmäinen Kärppien paidassa.

Hän on älykkään oloinen pelaaja, jolla on perinteisiä pohjois-amerikkalaisia ominaisuuksia; nopea pää ja vahva maila. Hän on meidän ykkösketjun sentterimme, ja tänään hän pääsee ensimmäistä kertaa irti Puljun ja Speden välissä.

Kärpät tänään:  

Joel Blomqvist, Kasper Puutio, Aku Räty ja Aatu Räty ovat U20-maajoukkueen mukana. Puolustaja Kalle Loponen on puolestaan Kärppien U20-joukkueen vahvuudessa. Blomqvistin poissaolon myötä Kärppien varamaalivahtina toimii tänään Leevi Meriläinen.

Pieniä vammoja kuntouttavat Tuukka Tieksola, Topi Niemelä ja Justus Annunen.

JYP – Kärpät käyntiin Keuruulla kello 18:30. Ottelun näet suorana lähetyksenä osoitteessa solidsport.fi hintaan 7,90€.