31.07.2023

Kärpät on solminut vuoden mittaiset sopimukset keskushyökkääjä Connor Bunnamanin sekä laitahyökkääjä Trevor Mingoian kanssa.

25-vuotias Bunnaman on Philadelphia Flyersin varaus vuodelta 2016. Ammattilaisuransa aikana kanadalaishyökkääjä on ennättänyt pelata yhteensä 54 NHL-ottelua ja 220 AHL-ottelua. Kauden 2022-2023 ajan hän edusti Florida Panthersin farmiseuraa, Charlotte Checkersiä, pelaten yhteensä 61 ottelua tehoin 16+7=23.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että saimme parhaassa peli-iässä olevan, NHL:n myötä kuitenkin jo melko kokeneen sentterin. Hienoa, että hän näki Oulun sopivana vaihtoehtona matkallaan takaisin kohti NHL-polkua. Connorista saamme vahvan sentterin, joka pystyy varmasti auttamaan meitä kentän molemmissa päissä. Connor on hyvin mielenkiintoinen pelaaja kotoiseen Liigaamme”,

kuvailee Kärppien kehitysjohtaja Lasse Kukkonen.

Liigaa seuraaville laitahyökkääjä Mingoia on tuttu kausilta 2019-2021, kun hän edusti Kouvolan KooKoota. Tähän saakka pelaamissaan 73 Liigan runkosarjaottelussa hän on takonut komeat tehot 27+37=64. Suomalaisen Liigan lisäksi yhdysvaltalaishyökkääjä on ehtinyt pelata urallaan muun muassa AHL:ssä sekä Ruotsin pääsarjassa. Kaksi viimeisintä kautta Mingoia, 31, on pelannut Saksan pääsarjaa.

”Mingoiasta saamme hyvän rightin kätisyyden hyökkäyssuunnan uhan meille, mikä auttaa varmasti sekä hyökkäyspeliämme että erikoistilannepelaamistamme. Hän tuo mukanaan monipuolisuutta ja viimeistelyvoimaa. Oli hienoa huomata, miten paljon hän halusi tulla nimenomaan Ouluun ja Kärppiin. Koska Liiga on sarjana Trevorille entuudestaan tuttu, hän pääsee varmasti heti hyvin liikkeelle ja näyttämään osaamistaan oululaisyleisölle.”


”Olemme innoissamme tämänhetkisestä tilanteesta, sillä näiden sopimusten myötä joukkue on valmis rakentamaan yhteistä arkea tulevalle kaudelle!”

iloitsee Kukkonen.