30.10.2019

Kärpät saa keskiviikkoiseen Liiga-peliin kovatasoisen vieraan, kun sarjassa kolmantena majaileva Rauman Lukko parkkeeraa linja-autonsa Oulun Energia Areenan viereen. Oululaisseuralla on mahdollisuus nousta tasapisteisiin sarjakärki Tapparan kanssa, mutta se vaatii koko joukkueelta kovaa taistelua. Kokoonpanossa nähdään muutos ainoastaan tolppien välissä.

Viime viikko oli Kärpiltä yhdeksän pisteen suoritus, kun Pelicans, KalPa sekä HPK nujertuivat oululaisten käsittelyssä. Tämä viikko on viimeinen ennen maaottelutaukoa, ja Kärpät pelaa kaksi kotipeliä. Tänään vastassa on Rauman Lukko, joka on aloittanut kauden niin ikään todella vahvasti.

Lukko on pysytellyt sarjassa kolmantena Kärppien ja Tapparan takana. Valmentaja Pekka Virta on onnistunut hienosti tiimeineen luomaan yhteistyökykyisen joukkueen, vaikka uusia kasvoja saapui Raumalle kesän aikana. Kaksoisveljet Ponthus ja Pathrik Westerholm ovat heti nousseet pelejä ratkaiseviin rooleihin kuin myös puolustaja Robin Press. Joukkueen runkoa tuskin haittasi, kun NHL-lupaus Tarmo Reunanen saapui syksyn alussa takaisin. Joukkueen tämänhetkinen kultakypärä on Justin Danforth, joka on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi. Raumalaisten ykkössentteri on tehnyt 15 peliin yhtä monta pistettä, 6+9.

Kärppien varakapteeni Shaun Heshkalla on samat nimet mielessä, kun häneltä kysytään Lukon vahvuuksista.

Pelistä tulee vauhdikas. He tykkäävät tuoda kiekkoa maalille, joten meidän täytyy olla varovaisia ja minimoida virheemme. Uskon siitä tulevan hauskaa ja nopeaa. Heillä on Press, Danforth ja paljon muita lahjakkaita pelaajia, jotka voivat satuttaa virheistä.”

Heshkalle kausi on neljäs perättäinen Kärpissä ja se on alkanut erinomaisesti niin yksilötasolla kuin myös joukkueen näkökulmasta. Hän kehuu Kärppien kulunutta Liiga-taivalta sekä pakkipari Jakub Krejcikiä, jonka kanssa hän on muodostanut erittäin toimivan ja vaarallisen duon.

Sitä toivoo aina, että kausi alkaa hyvin. Joukkue on pelannut mainiosti, ylivoima on alkanut tuomaan maaleja ja olemme tosi tyytyväisiä tällä hetkellä. Jakub on loistava pelaaja. Hän näkee jään tosi hyvin ja se kolmen maalin peli näytti, että hänellä on hyvä laukaus. Hän on tajunnut systeemit täällä ja hänestä tulee koko ajan parempi.”

Heshka ja Krejcik pelaavat myös tänään vierekkäin. Muutenkin kokoonpano on säilynyt samana viime lauantain HPK-pelistä. Ainoastaan maalivahti vaihtuu, kun Patrik Rybar on torjuntavuorossa.

Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18.30. Löydät lippuvalikoimat kätevästi tästä linkistä: Ticketmaster.

Pohjoista voimaa -etuasiakkaana lunastat tähän peliin kaksi lippua yhden hinnalla. Etu saatavilla Kärppätoimistolta.