31.08.2023

Kärpät on tehnyt kahden vuoden mittaisen sopimuksen fysioterapeutti Elisa Säikkälän kanssa. Säikkälä siirtyy Jenny Huttulan tilalle työskentelemään Kärppien U20-, U18- ja U16-ikäryhmien fysiopuolella. 

Säikkälä suoritti syksyllä 2019 fysioterapiatutkintonsa viimeisen harjoittelun Kärppien U20-joukkueen mukana. Huttulan opastuksessa hän pääsi tuolloin tutustumaan Kärppiin työympäristönä.

”Siitähän se innostus tähän hommaan lähti. Silloin tuli jo fiilis, että urheilufysioterapeutin työ on juuri sitä, mitä haluan tehdä. Odotan innolla, että pääsen syventymään tähän kaikkeen entisestään!”,

Säikkälä iloitsee.

Valmistumisensa jälkeen nainen työskenteli ensin pari vuotta fysioterapeuttina Oulussa ja sen jälkeen Helsingissä. Viime keväänä U20-joukkueen johtoryhmään vapautui paikka Huttulan siirtyessä työskentelemään Kärppien Liiga-joukkueen fysio- ja fysiikkapuolelle. Kun Säikkälälle avautui mahdollisuus palata Ouluun, ei hän epäröinyt tarttua tilaisuuteen.

”Kyllähän tämä on sellainen työ, josta olen haaveillut. Olen erittäin motivoitunut ja iloinen siitä, että saan osaltani olla mukana tukemassa nuorten pelaajien arkea ja kehitystä. Aiemmat työpaikkani ovat olleet keskenään aika erilaisia. On tullut nähtyä monipuolisesti, mitä kaikkea fysioterapeutin työ voi pitää sisällään. Nyt olen varmasti valmiimpi ja kokeneempi tätä nykyistä pestiäni varten. Tässä alussa on tarkoitus ottaa tämä fysiopuoli kunnolla haltuun. Myöhemmin, kunhan hommat tästä lähtee rullaamaan, on suunnitelmissa ottaa koppia myös fysiikkavalmennuksesta”,

hän kertoo.