06.10.2021

Kärpät vierailee tänään Kouvolassa, missä KooKoo isännöi kello 18:30 alkavaa ottelua. Peter Emanuelsson debytoi ja Aatu Räty palaa kokoonpanoon kotiuduttuaan NHL-harjoitusleiriltä.

Kärpät on pelannut nyt kahdeksan ottelua ilman ainuttakaan varsinaisen peliajan tappiota. Kahdeksan ottelua ovat tuottaneet neljä voittoa varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajalla. Kolme kertaa Kärpät on kärsinyt tappion joko jatkoajalla tai voittolaukauskisassa. 17 sarjapisteellään joukkue majailee sarjataulukossa neljäntenä. Pisteen enemmän keränneet Sport ja Pelicans ovat pelanneet yhden ottelun enemmän. Sarjakärki TPS on neljän pisteen päässä kaksi ottelua enemmän pelanneena. Seuraava mahdollisuus pistepotin kasvattamiselle on edessä tänä iltana, kun joukkue kohtaa KooKoon Kouvolassa.

KooKoo voittojen tiellä nihkeän alun jälkeen

KooKoo on aloittanut kautensa tuloksellisesti kohtuullisen hyvin, sillä yhdeksästä pelatusta ottelusta kerätyt 13 pistettä oikeuttavat sarjataulukon kuudenteen sijaan. Ensimmäisten otteluiden yskähtelyn jälkeen käyrä on kääntynyt osoittamaan ylöspäin. Viime viikolla KooKoo kohtasi sarjakärki TPS:n ja Tapparan. Turkulaiset kaatuivat kotikaukalossa maalein 3-2 ja Tampereelta KooKoo ryösti kolme pistettä tylyllä 0-2 voitolla.

Joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa Joose Antonen tehoin 2+6=8. Mainitsemisen arvoisia tilastoja ovat myös Petteri Nikkilän (2+5=7) tehokas kauden aloitus, sekä täksi kaudeksi Kouvolaan siirtyneen Heikki Liedeksen (6+0=6) maalinnälkä. Ensimmäistä kauttaan Kouvolassa pelaava kärppäkasvatti Kalle Loponen on kirjauttanut alkukauden yhdeksässä ottelussa yhden syöttöpisteen. Loponen on pelannut ottelua kohden keskimäärin reilut 13 minuuttia.

Kärpät ja KooKoo kohtasivat ensimmäistä kertaa tälle kautta puolitoista viikkoa takaperin Raksilassa. Tasainen ottelu kääntyi Juhamatti Aaltosen ja Ville Leskisen toisen erän maaleilla Kärppien eduksi luvuin 2-1.

Kärppien ykkösketju kovassa tuloskunnossa

Kärppien ykkösketjun tuloksenteko on ollut erinomaisella tasolla alkukaudella. Mika Pyörälä (6+2=8) ja Saku Mäenalanen (1+7=8) ovat pelanneet piste-per-peli -tahdilla, eivätkä ottelun vähemmän pelanneen Ville Leskisen tehot (2+4=6) paljoa kaksikolle kalpene. Kapteeni Atte Ohtamaa (2+6=8) on myös aloittanut kautensa poikkeuksellisen tehokkaasti. Lauantaina ottelun voittomaalin alustaneen Ohtamaan uran ennätyspisteet ovat peräisin kaudelta 2018 – 2019. Tuolloin puolustaja iski 47 otteluun pisteet 8+15=23.

Emanuelsson debytoi

Kärpät lähtee illan otteluun uusin hyökkäyskoostumuksin, kun kokoonpanoon liittyvät mukaan tuore hankinta Petter Emanuelsson sekä New York Islandersin harjoitusleiriltä Ouluun palannut Aatu Räty. Emanuelsson istutetaan Kärppien kakkosketjuun Mika Pyörälän ja Casey Wellmanin laidalle, ja Räty johtaa Kärppien kolmosketjua, laidoillaan Ville Koivunen ja Juhamatti Aaltonen.

Hyökkääjä Julius Hermonen pelaa tänään uransa 100:nnen Liigan runkosarjaottelun.

Kärpät tänään:

Mäenalanen – Bourke – Leskinen
Pyörälä – Wellman – Emanuelsson
Koivunen – Räty Aa – Aaltonen
Hermonen – Koskenkorva – Räty Ak

Ohtamaa – Niemelä M
Byström – Niemelä T
Teppo – Niskala
Tiuraniemi

Galimov
(Blomqvist)

KooKoo – Kärpät käyntiin Kouvolassa kello 18:30. Suora lähetys ottelusta C Moressa!