13.11.2020

Kärpät pelaa tänään Vaasan Sähkö Areenalla Sportin vieraana. Kyseessä on Sportin ensimmäinen kotiottelu kuluvalla kaudella. Luvassa on siis pitkään odotettu ilta, ja Sähkö Areenan tämänhetkinen yleisökapasiteetti on myyty täyteen.

Kärpät aloitti peliviikkonsa keskiviikkona Raksilassa Jukureita vastaan. Ottelu päättyi varsinaisen peliajan jälkeen kotijoukkueen voittoon lukemin 2-1. Kärppien maalit viimeistelivät joukkueen kapteeni Mika Pyörälä sekä kaukaloon paluun tehnyt puolustaja Libor Sulak.

 Edellisen viikon maajoukkuekomennuksesta johtuen sivussa olivat vielä keskiviikkona hyökkääjät Otto Karvinen ja Radek Koblizek sekä vastuuvalmentaja Mikko Manner. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa vt. päävalmentaja Lauri Mikkola kehui joukkueen hyvää lähtöä ottelun alkuun.

“Joukkue oli heti valmis tuohon starttiin. Siinä tietenkin oli vähän ylivoimaa ja alivoimaa, mutta sitten päästiin taas tuohon meidän 5 vs 5 -peliin kiinni, ja pystyttiin yhdessä koko ajan hyökkäämään. Semmoinen työteliäisyys näkyi läpi ottelun.”

Perjantai-illan kamppailuun on saatava niinikään hyvä lähtö ja työmäärän on pysyttävä korkealla. Vaasassa oululaisilla on vastassaan paitsi nälkäinen kotijoukkue myös sen tarmokkaat kannattajat. 

Sport on tähän mennessä pelannut yhdeksän runkosarjaottelua, mikä on vähiten koko Liigassa. Pisteitä kohtaamisistaan se on napannut yhteensä 12, joista kolme tämänhetkiseltä sarjakärjeltä, Ilvekseltä. Edellisen ottelunsa vaasalaiset pelasivat tasan kaksi viikkoa sitten, joten joukkue saapuu taisteluun tuoreilla jaloilla ja virtaa täynnä.

Sportin riveissä nähdään pari oululaisille varsin tuttua nimeä, kun vielä viime kaudella kärppäpaidassa pelannnut puolustaja Aleksi Mäkelä on liittynyt vaasalaisten vahvuuteen. Lisäksi hyökkäyksestä löytyy viimeksi kaudella 2015-2016 Kärppiä edustanut Simon Suoranta.

Kärpät lähtee perjantai-iltaan paria viilausta lukuunottamatta samalla kokoonpanolla kuin keskiviikkona. Kolmosketjun vasempaan laitaan tulee Aku Rädyn tilalle Otto Karvinen ja puolustaja Taneli Ronkaisen pakkipari vaihtuu Jaakko Niskalasta Kasper Puutioon.

Ottelu alkaa kello 18:30!