23.10.2019

Yksi syksyn hienoimmista kamppailuista pelattiin tänään Raksilassa, kun Kärpät nujersi vieraaksi saapuneen Pelicansin maalein 5-3. Ottelun alussa ennätysten kirjoihin lisättiin Justus Annusen nimi, joka piti maalinsa puhtaana ennätyksellisen pitkään.

Kärpät ei lannistunut menetettyään kolmen maalin johtonsa päätöserässä, vaan onnistui voittamaan Lahden Pelicansin 5-3 (2-0, 1-0, 2-3). Ottelun suurimpia tähtiä olivat Justus Annunen, kaksi maalia tehnyt Jesse Puljujärvi sekä voittomaalin viimeistellyt ja Raksilan yleisön eteen palannut Julius Junttila.

1.erä

Ehkä kaikista jännittävin pelin alku aikoihin. Monella olivat silmät tiukasti pelikellossa kiinni, kun Justus Annusen tarvitsi pitää maalinsa puhtaana kolmen minuutin ajan tehdäkseen uuden nollapeliennätyksen. Sekunnit kuluivat, Pelicans hyökkäsi ja Kärpät kesti. Ennätys rikkoutui, mutta se ei tarkoittanut, että maaleja saisi päästää. Maalivahti torjui varmasti kaikki vedot, jotka Pelicans sai vaivalla luotua.

Toisessa päädyssä sentään helähti. Jesse Puljujärvi laukoi Kärppien ensimmäisen maalin Mika Pyörälän komeasta syötöstä, kun peliä oli pelattu noin 13 minuuttia. Neljä minuuttia tästä ja sama mies onnistui uudelleen. Kärpät pelasi ylivoimaa, kun Shaun Heshka antoi kiekon tutun kierron tehneelle Puljujärvelle, jonka voimakas rannelaukaus ohitti Atte Tolvasen. Erätauolle lähdettiin isäntien johdossa 2-0.

2.erä

Kärpät viimeisteli toisen erän ainoan maalin ja sekin syntyi ylivoimalla. Tällä kertaa Juho Lammikko toimi syöttäjänä, kun sentteri löysi maalin eteen suunnanneen Mika Pyörälän, joka viimeisteli kiekon reppuun varmasti. Erän paras torjuntaan päätynyt paikka syntyi Julius Junttilalle, joka ohjasi taidokkaasti Jakub Krejcikin laukauksen kohti maalia, mutta Tolvasen hanskakäsi esti Kärppien neljännen onnistumisen. Pelicans pelotteli nopealla syöttöpelillään, mutta vaaralliset paikat jäivät vierailta syntymättä.

3.erä

Peli ei missään tapauksessa ollut ohi. Pelicans löi täysillä päälle päätöserässä ja sai kaipaamansa kavennuksen 46. minuutilla, kun Juhamatti Aaltosen tarkka laukaus ohitti Annusen. Lahtelaiset sisuuntuivat tästä valtaisasti ja ei mennyt kuin alle kaksi minuuttia niin Aleksandr Shtshemerov löi lukemiksi 3-2. Hurmiossa on kiva pelata. Pelicans iski kolmannen kerran 48. peliminuutin jälkeen, kun Antti Tyrväinen onnistui maalinteossa.

Vieraat olivat nousseet tasoihin, ja seuraavan maalin merkitys olikin valtaisa. Se onneksi syntyi Pelicansin päädyssä, kun kokoonpanoon palannut Jussi Jokinen ryösti kiekon maalin takana, syötti Julius Juntilalle, joka ei kuitenkaan laukonut vielä, vaan käytti kiekon Michal Kristofilla, ja vasta ketjukaverinsa syötöstä pussitti kiekon häkkiin. Loppulukemat viimeisteli Juho Lammikko sijoittamalla pelivälineen tyhjiin.

Näin mieleenpainuva peli oli päättynyt Kärppien juhliin 5-3. Ennätyksen rikkoja Annunen torjui yhteensä 18 kiekkoa ja Tolvanen 34. Annunen torjui kiekkoja päälle 302 minuuttia yhtäjaksoisesti historiallisen putken aikana.

Maalivahti valmentaja Ari Hilli ylisti valmennettavaansa, mutta muistutti samalla, ettei maalivahdit ole yksin pitämässä kiekkoa poissa maalilta.

Se tulos vaati kaikkien panosta. Viisikkopuolustaminen ja alivoima ovat toimineet tosi hyvin, ja totta kai Justus on pelannut upeasti. Kova suoritus. Tässä ovat kaikki R-kioskin myyjät ja muut muistuttaneet, että ennätys on lähellä, ja on hassua, että se päättyi siihen, kun vastustaja sai maalin.

Kärpät pitää torstaina välipäivän ja jatkaa Liiga-taivaltaan perjantaina kotiottelulla KalPaa vastaan. Sen jälkeen suuntana on Hämeenlinna, joka on samalla EtäKärppien juhlapeli. Kannattajaryhmä juhlii 15-vuotista taivaltaan.