28.11.2021

Kärppien eLiiga-pelaaja tällä kaudella on Janne Niemelä, 22-vuotias tradenomiopiskelija Rovaniemeltä. Niemelä toivoo pystyvänsä viemään Kärpät pudotuspeleihin huippupelaajia vilisevässä sarjassa.

Kerro lyhyesti itsestäsi? 

Olen 22-vuotias nuori mies Rovaniemeltä. Opiskelen parhaillaan kolmatta vuotta tradenomiksi Lapin Ammattikorkeakoulussa.

Minkälainen suhde sinulla on jääkiekkoon?

Olen harrastanut jääkiekkoa koko ikäni. Tällä hetkellä pelaan Lapin kolmosdivaria Kemijärven Kiekossa.

Miksi halusit edustaa nimenomaan Kärppiä eLiigassa?

Olen kotoisin pohjoisesta, ja sitä kautta Kärpät on aina ollut itselle se ykkösjoukkue. On siistiä päästä edustamaan seuraa, jota olen kannattanut todella pitkään.

Viime kaudella edustit eLiigassa KooKoota. Miten kausi sujui?

Kausi oli omalta osalta todella vaihteleva. Pelissä oli paljon hyvää, mutta se ei aina siirtynyt tulokseen asti. Paikoitellen oli vaikeaa, mutta pääsimme pleijarien ensimmäiseltä kierrokselta neljännesfinaaleihin. Tipuimme Tapparalle, joka lopulta voitti koko sarjan mestaruuden.

Minkälaisia tavoitteita sinulla on tälle eLiiga-kaudelle?

Ensimmäinen on päästä pleijareihin. Siitä lähdetään sitten rakentamaan eteenpäin. Sarjassa on mukana todella kovia pelaajia, joten helppoa ei sekään tule olemaan.

Mitä osaat kertoa muista pelaajista?

Sarja on täynnä huippupelaajia, ja mielestäni mukana on koko maan terävin kärki. Joka ilta saa varmasti pelata huipputasolla, mikäli haluaa voittaa pelejä.

Kuka on sarjan ennakkosuosikki?

Lähdetään maltillisesti, ja vastataan kestomenestyjä Erik ”EKI” Tammenpää.

Joukkueet varataan fantasy draftilla, jossa jokainen joukkue valitsee vuorotellen yhden pelaajan. Minkälaisella strategialla lähdet draftiin?

Tavoite on saada hyvä senttereitä ja pari tehokasta laituria. Hyvät pakit ovat totta kai myös tärkeitä. Joukkueeseen pitää saada myös fiilispelaajia, joista itse tykkää. Esimerkiksi Jesse Puljujärvi olisi mukava saada kärppäpaitaan.

eLiigan fantasy draft on ohjelmassa tänään. Drafti on katsottavissa Kärppien Youtube-kanavalla tänään kello 18:00 alkaen!

eLiiga käynnistyy perjantaina 3.12. kello 16:00, kun Kärpät kohtaa sarjan avausotteluissaan Rauman Lukon ja Kuopion KalPan. Ottelut ovat katsottavissa suorina lähetyksinä Kärppien Youtube-kanavalla osoitteessa youtube.com/oulunkärpätofficial.