26.10.2019

Oulun Kärpät haki Hämeenlinnasta täyden pistepotin, kun joukkue kaatoi HPK:n upean nousun jälkeen. Kotijoukkue johti toisen erän alussa kolmella maalilla, mutta Kärppäkannattajien ja EtäKärppien tuella Kärppien selkäranka ei taipunut, vaan nousi takaa ohi.

Kärpät haki täyden saaliin Hämeenlinnasta maalein 3-4 (2-0, 1-3, 0-1). Oululaiset osoittivat sisukkuuttaan nousemalla toisessa erässä tasoihin ja kolmannessa ohi. Ottelu oli EtäKärppien juhlaottelu ja pelin jälkeen faniaitiossa nähtiin vain iloisia kasvoja.

1.erä

HPK:n kotihalli on haastava pelipaikka mille tahansa liigajoukkueelle. Isännät aloittivat väkevästi ja onnistuivat tekemään erän ainoat maalit. Pelikellossa oli kahdeksas minuutti menossa, kun Miro Ruokonen ohitti maalivahti Justus Annusen ja vei HPK:n johtoon. Kaksi minuuttia siitä Philippe Cornet sai Mikko Lahtelalta puolustuksen läpäisevän syötön ja nosti kiekon häkkiin. Kärpillä oli omat paikkansa tulla peliin mukaan. Jesse Puljujärvi lähetti Mika Pyörälän puolittaiseen läpiajoon, mutta maalivahti onnistui estämään konkarin yrityksen.

2.erä

HPK siirtyi 3-0-johtoon heti toisen erän alussa Valtterin Puustisen maalilla. Sitten alkoi kauden kovin kiri. Mika Pyörälä tuli nopeasti hyökkäysalueelle, antoi puolustajan heittäytyä eteensä ja nosti sen jälkeen kiekon ohi maalivahti Joona Voutilaisen. Seuraavan Kärppien maalin teki myös eilen osunut Mikko Niemelä, joka siirsi kiekon maalin edestä sisään. Osumaan tarkan ykkössyötön tarjoili Jussi Jokinen. Ennen erätaukoa nähtiin vielä kolmas vierasjoukkueen maali. Kärpät sinnitteli alivoimansa ja heti, kun Ludwig Byström oli päässyt boksista, hän loi Juho Lammikon kanssa vastahyökkäyksen, jonka hyökkääjä viimeisteli tyylikkäästi.

3.erä

Viimeisessä erässä paikalle saapuneet Kärppien kannattajat aistivat, ettei heidän joukkueensa voi hävitä. Kärpät pelasi vahvan päätöserän ja teki ratkaisevan maalin. Se syntyi Justus Junttilan lavasta, kun hyökkääjä löysi kiekon kokoisen reiän Voutilaisen torjunta-asennosta ja naulasi pelivälineen upealla laukauksella ylämummoon.

HPK otti riskin ja pelasi ilman maalivahtia ottelun viimeiset kaksi minuuttia. Maalilaulut eivät enää soineet ja Kärpät voitti näin ollen mielettömien vaiheiden jälkeen 3-4.

Ottelun tehokkaimmat pelaajat löytyivät ykköskentästä, kun Pyörälä ja Lammikko saivat molemmat kasaan maalin ja syöttöpisteen. Puolustaja Mikko Niemelä sai tilastoihin maalin lisäksi +4, eli hän oli jäällä ainoastaan Kärppien onnistuessa maalinteossa.

Maalivahti Annunen pelasi perusvarman ottelun torjuen 26 vetoa. Voutilainen oli kiireisempi 32 torjunnallaan.

Kahden pelin maaliputkessa oleva Niemelä kommentoi, ettei usko loppunut omaan tekemiseen hetkeksikään.

Tuollaiset pelit on helppo hävitä. Monesti saattavat päät painua alas ja peli jäätyä, mutta sitten saatiin maaleista voimaa. HPK on vahva kotijoukkue ja hyvä hyökkäämään. He ovat hyvin valmennettuja ja hyvin harjoitelleet. Täällä ei ole helppoa voittaa, joten täytyy olla tyytyväinen tähän tulokseen.”

Tänään rikkoutui myös yksi ikävän makuinen kirous, jossa EtäKärppien juhlapelit olivat aina päättyneet tappioon. Ottelun ollessa 3-0 HPK:lle kukaan ei kuitenkaan uskonut kirouksen jatkuvan, vaan Kärpät sai äänekästä kannustusta läpi illan. EtäKärpät olivat tuoneet bussilasteittain väkeä Hämeenlinnaan kuin myös Kärppäkannattajat Oulun suunnalta.

Niemelä alkaa hymyilemään, kun häneltä kysytään vierasotteluihin saapuvista kannattajista ja heidän merkityksestä.

Kyllä se on älytön tuki. Täällä oli tänään valtavasti porukkaa. Oulusta olivat useat saapuneet ja moni sitten muualta ympäri Suomea. He tulevat vapaa-aikanaan, oli sitten arki tai viikonloppu, katsomaan meidän pelejä. Puhuin juuri Pyörälän kanssa, että on huikea juttu, että he jaksavat sitä tehdä. Kyllä se tuo meille voimaa. Tämä seura on meille yhteinen intohimo ja olemme yhtenäinen yhteisö”

Kahden pelin viikonlopun jälkeen Kärpät suuntaa ansaitulle vapaalle. Ensi viikolla on edessä kaksi kotipeliä. Keskiviikkona vastassa on sarjan kärkipaikoille kavunnut Rauman Lukko ja lauantain Halloween-pelissä HIFK.