05.03.2021

HIFK oli etevämpi kotikaukalossaan, kun helsinkiläiset pitivät pisteet kotonaan maalein 4-3. Illan ykkösnimi oli ex-Kärppä Ville Leskinen, joka viimeisteli hattutempun.

Ottelun alussa kummankin joukkueen pelissä oli enemmän vauhtia, kuin järkeä tai kontrollia. Illan avausmaalikin syntyi kuin varkain, kun IFK:n Ville Leskinen liukui maalille ohi huolimattomasti puolustaneen Kärppä-miehistön. Jere Sallisen napakka syöttö tavoitti Leskisen ja Kärppä-kasvatti naulasi kauden viidennen maalinsa ajassa 9:15. Kärpät pääsi kuittaamaan pelin tasoihin illan toisella ylivoimallaan. Jussi Jokinen vapaputti Tuukka Tieksolan nokikkain IFK-vahti Frans Tuohimaan kanssa, ja Tieksola sijoitti kiekon tarkasti längistä verkkoon.

Ottelun toinen erä oli avauserää hallitumpi, muttta maaliverkko ei muutamasta ylivoimamahdollisuudesta huolimatta heilunut. Erän ainoiksi tilastomerkinnöiksi jäivät Aatu Rädyn, Cody Kunykin ja Miro Väänäsen rangaistukset.

Kolmannessa erässä peli aukesi ja tempo kasvoi. Ensin Ville Leskinen iski illan toisen maalinsa, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin Kärppien ykkösketju tasoitti pelin jälleen. Tällä kertaa Tuukka Tieksola tasoitti ja Cody Kunyk viimeisteli kauden 11. maalinsa.

Kauaa ei peli tasoissa pysynyt, sillä kolme minuuttia myöhemmin Jesse Saarinen vei kotijoukkueen johtoon. Hetkeä myöhemmin Ville Leskinen pääsi täydentämään hattutemppunsa Jesse Saarisen tarjoilusta. Kärpillä oli reilut neljä minuuttia aikaa kiriä kahden maalin kaula kiinni, mutta lopputulemana oli vain yksi osuma. Michal Kristof toi joukkueensa maalin päähän reilut 30 sekuntia ennen ottelun päätöstä. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Jussi Jokinen ja Radek Koblizek.

Kärppien pelit jatkuvat jo huomenna, kun Porin Ässät vierailee Oulussa. Kärpät – Ässät käynnistyy huomenna kello 17:00.