18.03.2022

Kärpät aloittaa viikonlopun pelinsä tänään Tampereella, Tapparan vieraana. Stanislav Galimov ja Tuukka Tieksola palaavat kokoonpanoon, mutta koronavirukseen sairastunut Lauri Marjamäki on tänään poissa Kärppien penkin takaa.  

Keskiviikkona Kärpät ja Tappara iskivät yhteen Oulun Energia Areenalla. Tuloksena oli jännittävä ja huipputasainen ottelu, joka päättyi lopulta tamperelaisvieraiden voittoon Waltteri Merelän osumalla luvuin 0-1.

Tänään Kärpille tarjoillaan revanssin mahdollisuutta sarjaa johtavasta Tapparasta. Sarjapisteet ovat molemmille joukkueille tärkeitä. Tappara taistelee runkosarjan voitosta ja Kärpät puolestaan paikasta pudotuspeleihin. Ennen illan kierrosta Kärpät on sarjassa kahdeksantena.

Jo pelipäivän aamuna Nokia Arenalle oltiin myyty yli 9000 lippua joten on mahdollista, että perjantai-illan huippukamppailu käydään Tampereella yli 10 000 katsojan edessä.

Bertrand Tapparan ykkösketjussa

Sarjataulukon piikkipaikalla majaileva Tappara on keskiviikkoisen voiton myötä neljän ottelun voittoputkessa. Vaikuttavaa on myös se, että tamperelaisten maali on pysynyt puhtaana reilut 150 minuuttia putkeen. Keskiviikkona Janis Kalnins nollasi Kärpät Raksilassa, mutta tänään torjuntavastuun Tapparan maalilla kantaa Christian Heljanko. 

Aloittavan maalivahdin lisäksi kotijoukkueen kokoonpanoista löytyy pari ketjumuutosta. Kärpistäkin tuttu Charles Bertrand hyökkää tänään ykkösketjussa, ja Patrik Virta hyppää ranskalaisen tilalle kolmosketjuun.

Marjamäki poissa penkin takaa koronavirustartunnan vuoksi

Kärpät joutuu tänään tulemaan toimeen ilman päävalmentajaansa Lauri Marjamäkeä, joka on sivussa koronavirustartunnan vuoksi. Päävalmentajan tehtäviä hoitaa tänään Ville Mäntymaa.

Galimov ja Tieksola palaavat – Mäenalanen ja Junttila sivussa

Kärppien kolme ensimmäistä hyökkäysketjua ovat kokeneet pieniä muutoksia. Saku Mäenalanen ja Julius Junttila ovat sivussa, ja Tuukka Tieksola palaa kaukaloon. Tänään kolmosketjussa hyökkäävä Tieksola pelasi viimeksi helmikuun alussa.

Kärppien pakisto pysyy ennallaan keskiviikkoiseen kokoonpanoon nähden, mutta maalivahtiosatolta saadaan iloisia uutisia. Torjuntavuorossa on tänään sairastuvalta palaava Stanislav Galimov ja kakkosmaalivahtina Joel Blomqvist.

Kärpät tänään:

Pyörälä – Bourke – Aaltonen
Koivunen – Kalapudas – Emanuelsson
Tieksola – Wellman – Leskinen
Slepets – Koskenkorva – Räty

Ohtamaa – Niemelä T
Musin – Ronkainen
Byström – Sklenicka
Niemelä M

Galimov
(Blomqvist)

Tappara – Kärpät tänään Nokia Arenalla kello 18:30! Suora lähetys ottelusta C Moressa ja Radio Cityllä.