20.01.2022

Kärpät nappasi tärkeän kotivoiton Lahden Pelicansista. Stanislav Galimov kirjautti nollapelin 29 torjunnalla.

Kärpät tuli Raksilan torstai-iltaan kaasu pohjassa, ja pakotti peliä läpi erän Pelicans-päätyyn. Lahtelaisvahti Emil Larmi sai hikoilla peräti 15 torjunnan verran, ja kahteen otteeseen kiekko kilahti miehen takana maalirautoihinkin. Verkon perälle kiekko ei kuitenkaan kertaakaan päätynyt. Kärppien Stanislav Galimov torjui ensimmäisellä kaksikymppisellä neljä laukausta.

Kärpät pääsi avauserässä kertaalleen ylivoimalle, mutta tulosta ei syntynyt. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen erän alkuun Kärpät sai odottamattoman palkinnon, kun Pelicans-maalin takaa lähtenyt Ville Leskisen syöttö päätyi onnekkaasti ohi Emil Larmin. Kärpät siirtyi 1-0 johtoon ajassa 21:01.

Toisessa erässä Kärpät pääsi jauhamaan ylivoimaansa kahdesti, ja kertaalleen Ville Koivunen pääsi kokeilemaan jopa rankkariakin. Lisäosumia ei kuitenkaan syntynyt. Toinen erä oli vierasjoukkue Pelicansilta jo pirteämpi, mutta kokonaisuutena erä oli kuitenkin Kärppien hallinnassa.

Päätöserässä pelinkuva kääntyi päälaelleen. Vieraat saivat toden teolla mahdollisuuden tulla mukaan peliin, kun Kärpät sortui jäähyilyyn. Neljän ylivoiman ja parantuneen kiekollisen pelin myötä Pelicans tykitti viimeisen 20 minuutin aikana seitsemäntoista laukausta Stanislav Galimovin maalia kohti. Varmoin ottein läpi illan torjunut Galimov kuitenkin kesti pommituksen. 2-0 loppulukemat syntyivät tyhjään maaliin Atte Ohtamaan lavasta.

Kärppien pelit jatkuvat lauantaina, kun TPS vierailee Oulussa. Kärpät – TPS käyntiin lauantaina 22.1. kello 15:00.