26.02.2020

Kärpät isännöi tänään viime kevään finaalivastustajaansa, HPK:ta. Kyseessä on joukkueiden kuluvan kauden kuudes keskinäinen kohtaaminen.

Aurinkoinen kevätpäivä Oulun korkeuksilla voi tarkoittaa vain yhtä asiaa; Liigan runkosarja on tulossa pian päätökseensä. Jääkiekkoilijan parasta aikaa saadaan odotella vielä muutama viikko, mutta jonkinlaista playoff-henkeä Raksilassa nähdään jo tänään, kun viime kevään finaalivastustajat kohtaavat.

HPK on parhaillaan viiden ottelun pisteputkessa. Viime lauantaina HPK kaatoi kotikaukalossaan sarjakakkosen Tapparan. Nuo kolme pistettä tulivat tarpeeseen, sillä joukkue taistelee edelleen suorasta pudotuspelipaikasta. Pelin vähemmän pelanneella HPK:lla on matkaa kuudetta sijaa pitävään HIFK:hon kahdeksan pistettä. Vuori on jyrkkä, mutta teoriassa se on vielä mahdollista kiivetä.

Kärppien pukukopissa pudotuspelien lähestymisen voi jo aistia. Auringonpaiste ja pidemmät päivät tuovat energiaa ja hymyn kaikkien huulille, mutta pelien koveneminen nostaa myös vaatimustasoa arjessa. Keskittyminen oikeanlaiseen harjoitteluun ja riittävään palautumiseen korostuu. Tänään parin kuukauden jälkeen paluun kaukaloon tekevän Otto Karvisen mukaan siirtymän kevättä kohti voi aistia kopissa.

Kopissa on ollut hyvä meininki koko kauden, mutta nyt se tuntuisi olevan oikein extra-hyvä. Kyllä siellä on jätkät intoa täynnä.

Karvinen kuntoutti tammikuun alussa harjoituksissa sattunutta vammaa vajaat pari kuukautta ja tekee tänään paluunsa pelaavaan kokoonpanoon ensimmäistä kertaa sitten tammikuun neljännen päivän. Hyökkääjä kiittelee lääkintähenkilöstöä erinomaisesta toiminnasta, joka mahdollisti paluun kaukaloon hieman ensimmäisiä arvioita nopeammin. Vamman laadusta johtuen monipuolinen harjoittelu on ollut mahdollista, eikä kynnys hypätä takaisin peleihin ole korkea. Karvisen mukaan suurimmat haasteet ovat pelin pienissä nyansseissa.

Duuniahan pystyy aina tuomaan. Reagoinnissa ja pienissä, nopeissa tilanteissa pitää olla erityisen tarkkana.

Kärpät saa tänään takaisin kokoonpanoon myös Jussi Jokisen, joka oli sivussa pelaavasta kokoonpanosta puolitoista viikkoa. Jokinen hyppää kakkosketjuun Janne Pesosen ja Juhamatti Aaltosen rinnalle. Kolmosketjussa Radek Koblizekin paikan ottaa Aku Räty ja neloskejtun muodostavat Sami Anttila, Miska Humaloja sekä Otto Karvinen. Kärppien maalilla jatkaa Patrik Rybar.

Kärpät tänään: