15.01.2020

Kärppien hidas startti ottelun alussa kostautui, eikä viime minuuttien maalista huolimatta takaa-ajo riittänyt pisteille tänään. Tappara nappasi Oulusta 2-3 voiton jämäkällä pelaamisella.

Ottelu alkoi rikkonaisesti, kun lyhyen ajan sisään jäähyboksin ovi kävi kolmesti. Ensin Miska Humalojalle vihellettiin jäähy kiinnipitämisestä, neljä sekuntia sen jälkeen Olavi Vauhkonen huitoi itsensä kakkoselle ja heti kahden edellisen jäähyn päätyttyä Mikko Niemelä käskettiin istunnolle kampituksesta. Tappara pääsi hyödyntämään Niemelän jäähyn, kun Jere Karjalainen iski illan ensimmäisen osuman Kristian Kuuselan ja Valtteri Kemiläisen esityöstä. Tappara lisäsi johtoaan vielä aivan erän lopussa, kun ensimmäiseen maaliin syöttöpisteen kirjauttanut Kemiläinen laukoi kiekon maaliin ajassa 19:50. Kärpät lähti kahden maalin takaa-ajoasemassa toista erää kohti.

Kärpät tuli terävämpänä toiseen erään, mutta ajoittain helpohkosti tulleet jäähyt sekoittivat peliä. Siitä huolimatta Kärpät onnistui luomaan erän avauspuoliskolla erinomaisia maalipaikkoja, jotka Tappara-vahti Michael Garteig pysäytti varmasti ja näyttävästi. Kärpät pääsi hieromaan toisessa erässä ylivoimaansa kahteen otteeseen, mutta tuloksetta. Toinen erä oli maaliton, ja Kärpillä oli päätöserässä kahden maalin korkuinen vuori kiivettävänään.

Toisella erätauolla Jussi Jokinen kertoi klassisen reseptin tepsivän tänäänkin; kiekkoa maalille ja hyviä asioita tapahtuu. Radek Koblizek teki työtä käskettyä, ja ajassa 48:14 Tappara-vahti Garteig yllätettiin ensimmäisen kerran. Kavennusmaali oli kuitenkin lyhytaikainen ilo, sillä paria minuuttia myöhemmin Kristian Kuusela nappasi vierasjoukkueen kahden maalin johdon takaisin vastahyökkäyksen päätteeksi. Kärpät onnistui punnertamaan itsensä vielä maalin päähän pari minuuttia ennen ottelun päätöstä, mutta kovasta paineesta huolimatta takaa-ajo päättyi siihen. Tappara vei kauden kolmannen voittonsa Kärpistä maalein 2-3.

Ottelun jälkeen Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner antoi vastustajalle kunniaa. Tappara on edelleen Kärpille voittamaton kaudella 2019 – 2020.

Tällä hetkellä emme pärjää heille. Varmasti meilläkin oli hetkemme, mutta ensimmäinen erä oli harmittava meidän kannaltamme. Emme saaneet aikaiseksi sellaista kaksinkamppailupelaamista ja pelinopeutta, mitä vastustajan jämäkkyys olisi vaatinut.

Kärppien pelit jatkuvat satakunnan vieraskiertueella perjantaina ja lauantaina. Seuraavan kotiottelunsa Kärpät pelaa ensi viikon lauantaina, kun TPS saapuu Ouluun.