29.11.2019

Oulun Kärpät jäi kokonaan maaleitta Helsingissä ja joutui jälleen toteamaan isäntäjoukkue HIFK:n paremmaksi 2-0. Vastustajan huippuvireinen maalivahti ja väkevät maaliraudat pitivät huolen, ettei Kärpät noussut toisen ja kolmannen erän painostuksesta tasoihin. Seuraavaksi pelataan huomenna Oulussa.

HIFK ja Kärpät tarjosivat vähämaalisen ja oululaisten näkökulmasta turhauttavankin jääkiekkoillan. HIFK ei antanut siimaa vieraille ja katkaisi Kärppien voittoputken 2-0 (0-0, 1-0, 1-0). Hyökkäys löi päätään muuriin helsinkiläisten maalilla, ja iltaa synkensi entisestään Michal Kristofin loukkaantuminen.

1.erä

Avauserästä ei tullut tilastomerkintöjä. Pelaajat saivat painaa täysillä kaukalon mittaa eivätkä tuomarit antaneet jäähyjä. Maalitilanteita sentään riitti molemmilla. Pelin seitsemäs minuutti oli Kärpille erän heikoin, sillä kotijoukkue sai kaksi läpiajotilannetta. Ensin kultakypärä Teemu Turunen pääsi kokeilemaan ja hetkeä myöhemmin Iikka Kangasniemi oli kaksistaan Patrik Rybarin kanssa. Maalivahti kuitenkin pelasti molemmat tilanteet.

Toisessa päädyssä parhaat paikat syntyivät Juho Lammikolle, joka Jesse Puljujärven kiekonriiston kautta sai laukoa ilman häirintää, mutta tällä kertaa veto viuhui ohi. Erän viimeisillä sekunneilla Shaun Heshka toi kiekon alueelle ja syötti Jakub Krejcikille, jonka väkevä onetimer kilpistyi Frans Tuohimaan suojiin.

2.erä

HIFK teki pelin avausmaalin melkein heti toisen erän alettua. Ville Varakas laukoi viivalta ja Jere Sallinen ohjasi kiekon ohi Rybarin. Tämän jälkeen ote oli tiukasti Kärpillä. Vieraat eivät antaneet paikkoja HIFK:lle ja sai tehtyä tilanteita toisessa päädyssä. Pelin ensimmäinen ylivoima ei tuonut kaivattua tulosta, ja lisää turhautumista toi Puljujärven ylärimalaukaus. Erä sai synkemmän sävyn 40. peliminuutilla, kun Micke-Max Åsten taklasi Michal Kristofia, joka iskeytyi kaukalon laitaan hankalassa asennossa. Slovakialainen suuntasi heti pukukoppiin tutkittavaksi eikä palannut kolmanteen erään.

3.erä

Päätöserään lähdettiin suurin toivein, sillä ainakin yksi maali olisi pitänyt tehdä, jotta pisteitä olisi tarttunut kotimatkalle. Kärpät haki vimmatusti tasoitusmaalia ja kasasi painetta HIFK:lle melkein jokaisessa vaihdossa. Kiriä heikensivät Kärppien saamat jäähyt, jotka kuitenkin hoidettiin varsin tyylikkäästi ja ilman takaiskuja. Kaukalossa oli yksi mies muiden yläpuolella, kun Tuohimaa sammutti oululaisten maalitilanteet yksi toisensa jälkeen. Ja jos maalivahti ei saanut koppia, maalipuut auttoivat. Maalivahdin paras kaveri otti osumaa, kun Julius Junttila pääsi laukomaan vastahyökkäyksestä. Ottelun lopulla Kärpät pääsi vielä pelaamaan ylivoimaa ja otti samalla kuudennen kenttäpelaajan jäälle. Riski ei auttanut, ja Otto Paajanen viimeisteli loppulukemat päätösminuutilla.

Näin ollen HIFK onnistui jättämään Kärpät maaleitta. Viimeksi näin tapahtui oululaisille Liigan runkosarjassa syyskuussa 2018 SaiPaa vastaan. Myös 11 ottelun voittoputki rikkoutui ja uutta sellaista Kärpät lähtee rakentamaan heti huomenna.

Maalivahti Rybar pysäytti 13 vetoa ja illan ykköstähti Tuohimaa torjui 34 kertaa.

Vastuuvalmentaja Mikko Manner totesi pelin jälkeen, että molemmat maalivahdit pelasivat upeasti ja vastustaja ansaitsi pisteensä.

Aina kun me kohtaamme toisemme, niin ilmassa on poikkeuksellisen pelin ainekset. Maalivahtimme Patrik Rybar antoi meille tänään hienon mahdollisuuden voittaa, mutta vastapäässä kotijoukkueen maalivahti pelasi erinomaisen ottelun. HIFK oli pikkuisen parempi, nälkäisempi ja ansaitsi voittonsa. Viikon päästä kohdataan taas Oulussa.

Kärpät suuntaa yön aikana Helsingistä Ouluun valmistautumaan peliin SaiPaa vastaan. Lauantain kotiottelu on teemapeli Saturday Rocks, jolloin hallilla on muun muassa Happy Hour sekä livebändi. Lisää tapahtumasta voit lukea tästä linkistä: Saturday Rocks

Tervetuloa rokkaamaan ja kannustamaan Kärpät voittoon!