28.11.2019

Oulun Kärpät matkaa perjantai-illaksi Helsinkiin kohtaamaan rakkaan kilpakumppanin HIFK:n. Hurjassa vireessä pelaava oululaisryhmä odottaa tiukkaa vääntöä, joita Helsingin jäähallissa on totuttu aina näkemään.

Kärppien kolmen pelin viikko jatkuu tänään Helsingissä ennen kuin joukkue palaa lauantaiksi kotiin SaiPan isännäksi. Tiistaina oululaiset kohtasivat sarjakolmosen JYPin ja voitti monien käänteiden jälkeen pelin lukemin 3-1. Ottelu oli alusta loppuun lujaa taistelua, joka palkittiin täydellä pistepotilla. Tänään haaste on uusi. Isäntäjoukkue HIFK on JYPin tavoin selättänyt alkukauden vaikeudet ja noussut sarjassa viidenneksi.

Kärpät ja HIFK ovat tällä kaudella kohdanneet Nordiksella kerran. Lokakuun puolivälissä pelattu mittelö venyi jatkoajalle asti, jonka lopulta kotijoukkue vei ja piti kaksi pistettä kehä kolmosen sisällä maalein 4-3. Yli 8000 silmäparin edessä pelatussa pelissä Kärpät oli pääosin takaa-ajoasemassa, mutta onnistui kahdesti kuromaan tasoihin. Puolustuksessa urakoinut Jakub Krejcik muistelee pelin olleen haastava ja odottaa uusinnasta vähintään yhtä tasaista.

Meidän täytyy valmistautua kovaan paineeseen ja taisteluun kiekosta. HIFK on yksi sarjan kärkijoukkueista, ja on aina haaste pelata Helsingissä. Odotan silti peliä innolla. Siitä tulee fyysisesti ja henkisesti kova ilta.

HIFK pelasi vakuuttavaa marraskuuta, vaikka kuukausi alkoikin tappiolla Oulussa. Sen jälkeen joukkue nappasi viidestä ottelusta 12 sarjapistettä, mutta kuudennessa eli viime keskiviikkoisessa pelissä Jukurit kävi ryöstöretkellä ja haki pisteet pääkaupungista. Kärpille helsinkiläisten kompastus ei välttämättä tiedä hyvää, sillä nyt HIFK on ärsytetty ja valmis pistämään sarjakärjen ahtaalle.

HIFK:n leiristä kannattaa pitää silmällä kultakypärää kantavaa Teemu Turusta. Hänen, Otto Paajasen sekä Sebastian Dykin hyökkäysketju voi hyvänä päivänä olla täysin pitelemätön, ja kolmikko on raapinut yhdessä 27 maalia ja 40 syöttöpistettä. Ylivoimatilanteessa limppua on tarjoiltu Dykille, jolla on kasassa viisi onnistumista erikoistilanteen aikana, mutta Turunen on myös hyvä vaihtoehto hyökkäyksen ratkaisijaksi. Kärppien paras ylivoimatykki on Jesse Puljujärvi niin ikään viidellä maalillaan.

Helsingissä saatetaan nähdä yksi hieno rajapyykin ylitys. Kärppiin palannut Julius Junttila on paukuttanut tällä kaudella jo mukavat viisi maalia, ja nyt seuraava osuma olisi miehelle Liiga-runkosarjan sadas. Hän on pelannut kotimaan pääsarjassa kaudesta 2009-2010 lähtien ja tilastoinut 359 peliin 99+120=219. Julle on nähty kakkoskentässä Jussi Jokisen ja Michal Kristofin kanssa, ja miesten yhteispeli on sujunut niin hyvin, että on hyvin mahdollista, että trio on koossa myös jatkossa.

Kärppien miehistössä nähdään uusi nimi, kun A-nuorissa loistanut maalivahti Joel Blomqvist toimii Patrik Rybarin varamiehenä. Justus Annunen on tänään varotoimenpiteenä sivussa. Aku Räty palaa kokoonpanoon ja kiekkoilee Radek Koblizekin ja Miska Humalojan kanssa samassa ketjussa. Kaikki illan kentälliset löytyvät ennakon alta.

HIFK – Kärpät alkaa perjantaina kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana Telia TV:ltä tai Radio Cityltä.