07.12.2019

Kärpät ja HIFK esittivät lauantai-illan kunniaksi jännittävän ja mielenkiintoisen ottelun yli 6000-päisen yleisön edessä. Oululaiset joutuivat lopulta pettymään, kun erilaisten käänteiden jälkeen vierasjoukkue voitti 1–4. Nyt katseet kohdistuvat keskiviikon HPK-peliin.

Helsingin IFK oli tänään Kärppiä parempi maalein 1–4 (0–1, 1–1, 2–0) ja sai kaipaamansa pisteet mukaansa. Erikoistilanteet ja jäähyt nousivat isoon osaan, sillä vierasjoukkueen kaikki osumat syntyivät ylivoimalla.

1.erä

Tunnelma ottelun alussa oli kuin kevään seiskapelissä, sillä niin kovaa kannustusta kuului yleisön puolelta ja tyhjiä istuimia ei millään näkynyt. Avauserässä riitti menoa, vauhdikkaita tilanteita ja paljon hyvää jääkiekkoa. Molemmilla oli paikkansa. Kärppien paras tilanne syntyi Jari Sailiolle, joka vastahyökkäyksestä pääsi nokikkain Atte Engrenin kanssa, mutta miehen laukaus ei osunut tolppien väliin. Toisessa päädyssä Ville Leskinen karkasi läpiajoon, mutta Patrik Rybar sai patjalla kosketuksen kiekkoon. HIFK kuritti kuitenkin ennen taukoa. Kun Lammikko istui jäähyllä, vierasjoukkue sai avausmaalinsa Otto Paajasen ohjauksesta.

2.erä

Toinen erä oli vähintään yhtä mielenkiintoinen. Kärpät kärsi takaiskun, kun joukkue joutui pelaamaan kahden miehen alivoimaa. HIFK:n Jere Sallinen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kun irtokiekko pomppi lapaan ja edessä seisoi tyhjä maali. Osuma oli paha paikka isäntäjoukkueelle, sillä sitä ennen pelin painopiste oli pysynyt helsinkiläisten päädyssä. Toinen erä sai myös jännittävän päätöksen. Pelikellossa seisoi 38:59, kun kiekko ylitti HIFK:n maaliviivan Otto Karvisen mailasta. Tilanteessa kuitenkin oli epäselvyyttä, sillä maali oli siirtynyt pois paikoiltaan, kun peliväline ylitti viivan. Tätä tarkistettiin huolella useita minuutteja ja lopulta tuomarit hyväksyivät Kärppien kavennuksen.

3.erä

Ottelun viihdearvo ei heikentynyt päätöserässä. Kärpät metsästi ahnaasti ja energiaa säästelemättä tasoitusmaalia, joka laittoi Atte Engrenin todella kovaan rummutukseen. Helsinkiläisten maalivahti kesti kuitenkin loput Kärppien yritykset. Pelin viimeisillä minuuteilla nähtiin paljon mielenkiintoisia tilanteita. Kärpät sai kohtalokkaan jäähyn 55. minuutilla, josta HIFK onnistui tekemään illan kolmannen osumansa. HIFK:n maalista syntyi myös jälkipainia, jonka tuloksena Patrik Rybar komennettiin suihkuun. Maalille asteli Joel Blomqvist, joka olisi toivonut mitä luultavammin erilaista Liiga-debyyttiä. Nuori torjuja suoriutui olosuhteisiin nähden hyvin. HIFK sai viiden minuutin ylivoimansa aikana vielä yhden maalin. HIFK voittaa 1–4 ja saa pisteet matkaansa.

Rybar torjui 15 kertaa ja Blomqvist 3. Engren pysäytti 23. Illan hahmot tulostaululla olivat Jere Sallinen ja Teemu Turunen, jotka molemmat saivat 4 tehopistettä.

Tappiosta huolimatta Kärppien sijoitus ei vaihtunut sarjataulukossa, vaan joukkue jatkaa kärjessä. Illan tulosten myötä perässä tuleva Tappara pysyi yhdeksän pisteen päässä. HIFK nousi pykälän ja on nyt neljäntenä.

Kärppien seuraavaa kotipeliä ei tarvitse odottaa kauaa, kun tulevana keskiviikkona vieraaksi saapuu HPK. Maajoukkueviikon toisessa ottelussa Kärpät matkaa perjantaina Vaasaan. Miska Humaloja odottaa kovaa ja jännittävää ottelua viime vuoden finaalivastustajaa vastaan.

Pari äijää on maajoukkueessa, niin katsotaan, millainen kokoonpano saadaan. Mutta siitä tulee varmasti nuori ja nälkäinen, ja on mukava päästä pelaamaan vähän erilaisella kokoonpanolla. Mielenkiinnolla odotan.