04.03.2022

Kärppien peliviikko päättyy todelliseen huippuotteluun, kun Helsingin IFK vierailee lauantaina Raksilassa. Pohjoisen ja etelän välinen kamppailu käynnistyy Oulun Energia Areenalla kello 17:00.

Loppukauden Kärppien päävalmentajana toimiva Lauri Marjamäki seisoi joukkueen penkin takana ensimmäistä kertaa tämän viikon maanantaina. Ässät iski tuolloin avauserässä kertaalleen, mutta sen jälkeen Kärpät on pitänyt maalinsa puhtaana vajaat 130 minuuttia putkeen. Maanantaina Kärpät kaatoi Porin Ässät, ja keskiviikkona joukkue haki 0-2 voiton sarjakolmosesta Jukureista.

Kärppien viikon kolmas ja viimeinen koitos on edessä lauantaina, kun vastassa on rakas vihollinen Helsingin IFK.

HIFK hakee nousukuntoa kevään peleihin

HIFK:n kevätkausi ei ole ollut helpoimmasta päästä. Ennen keskiviikon SaiPa-ottelua helsinkiläiset olivat voittaneet vain kaksi edellisestä kymmenestä ottelustaan. Keskiviikkona joukkue kuitenkin kaatoi SaiPan kotikaukalossaan vajaan 7000 katsojan edessä maalein 6-1. Puolustajien pistepörssin neljänneltä sijalta löytyvä HIFK-puolustaja Jordan Schmaltz kirjautti ottelussa kolme tehopistettä (1+2=3). Samoihin pisteisiin ylsivät myös JYPistä loppukevääksi Helsinkiin siirtynyt Reid Gardiner ja nuori hyökkääjä Roni Hirvonen. Gardiner on 20 maalillaan Liigan maalipörssin kolmannella sijalla, yhden maalin päässä Jukurien Petrus Palmusta.

Kärppien ja HIFK:n keskinäisten otteluiden voitot ovat tällä kaudella tasan 2-2. Huomenna lauantaina edessä on kauden viides kohtaaminen, ja alle viikkoa myöhemmin joukkueet iskevät yhteen kuudennen kerran Helsingissä.

Pistekeskiarvo asetteli sarjataulukon uusiksi

Asetelma runkosarjan loppusuoralla on äärimmäisen jännittävä. Kärpät on sarjataulukossa yhdeksäntenä, mutta sijoitusten ratketessa pistekeskiarvolla (sarjapisteet/pelattu ottelu) asetelmat voivat kääntyä aiempaa nopeammin ja yllättävämmin. Kärppien ja kahdeksantena majailevan KooKoon väliin mahtuu vain 0,004 p/o, ja matkaa viimeisellä suoralla pudotuspelipaikalla olevaan Lukkoon on 0,42 p/o.

Sarjataulukon asetelmien seuraaminen voi olla haastavaa, sillä sekä voitot että tappiot vaikuttavat joukkueen pistekeskiarvoon. Kolmella sarjapisteellä Kärppien keskiarvo nousee 1,629:ään, nollalla se tippuu 1,574:ään.

HIFK miehittää tällä hetkellä sarjataulukon viidettä sijaa. Helsinkiläisillä on pelaamatta tämän illan KalPa-ottelu mukaan lukien kymmenen runkosarjaottelua.

Mikko Niemelä komealla rajapyykillä

Pelatessaan huomenna kärppäpuolustaja Mikko Niemelä puhkaisee 500 pelatun Liigan runkosarjaottelun rajan. Kolminkertainen suomenmestari on rajapyykin rikkoutuessa pelannut Kärpissä 494 runkosarjaottelua. Niemelä edusti kaudella 2014 – 2015 Lahden Pelicansia kuuden runkosarjaottelun verran.

Niemelä, 31, on pelannut lisäksi yhteensä 67 Liigan pudotuspeliottelua.

Kärpät – HIFK Oulun Energia Areenalla huomenna lauantaina 5.3. kello 17:00! Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!