22.04.2021

Kärpät – HIFK 2-5

Kärppien kausi päättyi torstai-iltana, kun HIFK eteni semifinaaleihin otteluvoitoin 3-0.

Ensimmäisen erän aikana nähtiin peräti neljä maalia. Näistä kaksi ensimmäistä syntyivät erän ensimmäisellä puoliskolla ja vierasjoukkueen toimesta. Avausosuman viimeisteli ruotsalaishyökkääjä Sebastian Dyk ajassa 07:07. HIFK:n toinen maali oli puolestaan Red Bull -kypärä Anton Lundellin käsialaa. Erän puolivälin jälkeen Kärpät onnistui puolustaja Libor Sulakin johdolla kaventamaan tilanteen yhteen kahteen. Vieraat kuitenkin kuittasivat kavennuksen lähes välittömästi, ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin lopulta tilanteessa 1-3.

Toinen erä oli puolestaan maaliton. Kärpät pääsi kokeilemaan pariinkin otteeseen kavennusmaalin tekoa ylivoimalla. Ajassa 27:03 tuomari vihelsi pilliin ja komensi HIFK-puolustaja Ville Varakkaan jäähylle koukkaamisesta. Tästä ei kuitenkaan lisämaaleja syntynyt, ja erän puoliväli ylitettiin lukemissa 1-3. Kärppien Ludwig Byströmin tai HIFK:n Henrik Borgströmin saamat jäähyt erän jälkipuoliskolla eivät myöskään tuottaneet kummallekaan joukkueelle lisämaaleja.

Kolmanteen erään Kärpät lähti näin ollen kahden maalin takaa-ajoasemasta. Ottelusarjan viimeiseksi jääneellä kymmenminuuttisella vieraat onnistuivat karkaamaan jo kolmen maalin johtoon. Osuma syntyi ylivoimalla hyökkääjä Otto Karvisen istuessa jäähyllä väkivaltaisuudesta. Erää oli jäljellä vajaat viisi minuuttia, kun Kärppävahti Justus Annunen sai komennon vaihtoaitioon. Kotijoukkue sai ottelun loppuun vielä yhden ylivoiman, jonka se onnistui hyödyntämään. Hyökkääjä Radek Koblizek kavensi lukemiksi 2-4. Maali jäi Kärppien viimeiseksi. Pelin viimeisellä minuutilla HIFK-hyökkääjä Juho Keränen viimeisteli loppulukemiksi 2-5 iskemällä kiekon tyhjään kärppämaaliin. Tämän tuloksen myötä Kärppien kausi päättyy neljännesfinaaleihin HIFK:n jatkaessa semifinaalisarjaan.