23.10.2021

Kärpät jäi pisteittä HIFK:n vieraillessa Oulun Energia Areenalla lauantaina. Arttu Hyry iski kolmannessa erässä uransa ensimmäisen Liiga-maalin.

Ottelun avauserä oli verrattain tasaista vääntämistä, ja kumpikin joukkue onnistui vuorollaan luomaan maalipaikkoja hyökkäyksistään. Maalivahdit olivat kuitenkin pelipäällä molemmissa päädyissä. Kärppien Stanislav Galimov torjui 12 laukausta, Michael Garteig kahdeksan. HIFK-vahti joutui kuitenkin antautumaan kertaalleen. Kärpille aukeni erän loppupuolella ylivoimamahdollisuus Johan Motinin rangaistuksen myötä. Juhamatti Aaltonen tarjoili ja Petter Emanuelsson ampui tarkalla kudilla Kärpät johtoon. Kakkossyöttö maaliin kirjattiin Casey Wellmanille.

Toisessa erässä IFK löi isomman vaihteen silmään ja samaan aikaan Kärppien kone hieman yskähteli. Vieraat nousivat ottelussa tasoihin ajassa 26:39, kun Sebastian Dyk pääsi viimeistelemään Alex Broadhurstin oivallisesta syötöstä. IFK:lla oli kaksi ylivoimamahdollisuutta vielä toisen erän jälkipuoliskolla, mutta Kärppien alivoima taisteli sekä Taneli Ronkaisen että Saku Mäenalasen pikkukakkoset. Galimoville kirjattiin toisessa erässä seitsemän torjuntaa. HIFK:n Garteig selvisi kolmella torjunnalla.

Kolmannen erän alussa HIFK otti toden teolla ottelun hallintaansa. Alex Broadhurst vastasi 1-2 maalista ja voittomaaliksi jäänyt 1-3 osuma kirjattiin Yohann Auvitulle. Kärpät sai vielä iltaansa valonpilkahduksen, kun Aku ja Aatu Räty alustivat Arttu Hyryn uran ensimmäisen Liiga-maalin, jolla Kärpät nousi takaisin maalin päähän. Kiri jäi kuitenkin piippuun, kun IFK osui tyhjään maaliin kahteen otteeseen. Loppulukemilla 2-5 kolme sarjapistettä matkasi Helsinkiin.

Kärppien pelit jatkuvat kotiottelulla tulevana keskiviikkona. Tuolloin vastaan asettuu eilen Kärpät kotikaukalossaan voittanut Pelicans. Ottelu käynnistyy keskiviikkona 27.10. kello 18:30