01.03.2024

HIFK – Kärpät 3-1

Yleisömäärä 8200

Kärpät ja Helsingin IFK kohtasivat perjantaina viidettä kertaa kuluvan kauden runkosarjassa. Kotijoukkue oli tänään tehokkaampi maalipaikoissaan, ja nappasi nimiinsä kolme sarjapistettä loppuunmyydyllä Nordiksella.

Kärpät tuli otteluun vahvasti, mutta avauserä meni tuloksellisesti helsinkiläisille. Ajassa 07:37 HIFK-hyökkääjä Eetu Koivistoinen iski illan avausmaalin. Reilut viisi peliminuuttia myöhemmin Kärpät pääsi koettamaan tasoitusta ylivoimalla, ja keltamustien onnistuikin viritellä vaarallisia maalipaikkoja. Tästä erikoistilanteesta ei kuitenkaan osumia syntynyt. Erän viimeisellä viisiminuuttisella kotijoukkue karkasi vielä kahden maalin johtoon. 2-0 osumasta vastasi puolustaja Kasper Kotkansalo.

Toisen erän tilastoihin merkittiin kaksi kahden minuutin rangaistusta – yhdet molemmille joukkueille. Kiekko ei kuitenkaan päätynyt verkkoon kummankaan erikoistilanteen aikana. Erän viimeisellä peliminuutilla HIFK kasvatti johtoasemaansa puolustaja Niko Seppälän toimesta, ja päätöserään lähdettiin lukemissa 3-0.

Kärppien kavennus syntyi ylivoimalla ajassa 58:43. Maalin kotijoukkueen verkkoon iski Ville Koivunen. Osuma oli hyökkääjän 20. maali kuluvalla kaudella.

“Kyllähän tällaisen illan takia tätä hommaa tehdään. Täysi tupa Nordiksella, ja mielestäni erittäin laadukas ottelu molemmilta joukkueilta. HIFK oli juuri niin hyvä kuin tiedettiin heidän tässä hetkessä olevan; erittäin vahva kamppailussa, puolusti tiiviisti, tylyä kiekollista pelaamista – ja kun pääsivät meidän päähämme, pystyivät hyödyntämään yksilötaitoaan, mitä heillä merkittävästi on. Ansaitusti heille tänään kolme pistettä, ja siitä onnittelut.

Olen erittäin tyytyväinen meidän ottelun alkuun, miten tultiin peliin. Harmittavasti se katkesi siihen 1-0 osumaan. Sen jälkeen vastustaja otti hetkellisesti momentumia. Ensimmäisen erän lopussa päästiin kuitenkin taas peliin mukaan. Ensimmäiseen erään olen tyytyväinen.

Toinen erä meillä jäi pikkaisen piippuun, ja oltiin vähän huolimattomia puolustussuuntaan kuin myös hyökkäyspelaamisessakin. Sitä kautta vastustaja sai muutamia turhia maalintekopaikkoja.

Kolmanteen pystyttiin taas piristyyn ja pelattiin suhteellisen hyvä erä. Mutta summa summarun, ei tarvitse keskustella, että kumpi tänään ansaitsi voiton”,

totesi Kärppien päävalmentaja Ville Mäntymaa ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Kärppien revanssin paikkaa ei tarvitse kauaa odotella, sillä joukkueet kohtaavat jälleen heti huomenna lauantaina. Tällä kertaa näyttämönä toimii Oulun Energia Areena, ja kiekko tippuu jäähän kello 17:00!