01.02.2020

Back-to-backin kuusi sarjapistettä menivät jakoon tasaisesti, kun HPK haki kolmen pisteen arvoisen vierasvoiton Oulusta. Kärppien katastrofialku oli liikaa kirittäväksi erinomaisesti pelannutta vierailijaa vastaan.

Kärpät ja HPK lähtivät illan otteluun eilinen kirkkaasti mielessään. Kärpät oli hakenut Hämeenlinnasta voiton tylysti maalein 2-6, ja vuorostaan vieraskaukalossa pelannut HPK käänsi tämän selvästikin voimavaraksi. Avauserää suvereenisti hallinnut Pallokerho iski illan avausmaalin jo ajassa 2:23, kun Filip Krivosik pääsi tuikkaamaan 0-1 osuman lähietäisyydeltä. Paria minuuttia myöhemmin HPK:n johto tuplaantui, kun Santeri Lukka sai rauhassa iskeä irtokiekon verkon perälle. Kärpät petrasi peliä hieman erän edetessä, mutta jätti paljon parantamisen varaa toiseen ja kolmanteen erään.

Toisessa erässä Kärpät onnistui iskemään illan ainokaisensa. Nopea hyökkäys tuotti hyvän vetopaikan Julius Junttilalle, joka ampui napakasti kauden 17 osumansa ohi HPK-vahti Joona Voutilaisen. Syöttöpisteet maaliin kirjauttivat Radek Koblizek ja Joona Huttula. Pelillisesti toinen erä oli Kärpiltä vahvempi, mutta Voutilaisen erän kolme torjuntaa puhuvat karua kieltä; maalipaikoille ei päästy.

Päätöserässä paikkoja sen sijaan oli, sillä tolpat kilisivät useaan otteeseen. Ottelun viime minuuteilla Jesse Puljujärven tulinen laukaus ohitti Voutilaisen, mutta peliväline kimposi ylärimasta taivaan tuuliin. HPK:n aggressiivinen puolustuspelaaminen oli myrkkyä Kärppien kuusikolle, joka haki tasoitusta ilman maalivahtia ottelun lopussa, eikä todellisille maalipaikoille enää päästy. HPK vei täydet pisteet mukanaan maalein 1-2.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner myönsi HPK:n olleen tänään parempi joukkue.

Tänään ei pelissä pärjätty ollenkaan. Vastustaja oli erinomainen, liikutti kiekkoa hyvin ja karvasi kovaa. Justus piti meidän pelissä mukana. Oltiin kyllä koko ajan mankelissa, sillä HPK olisi voinut tehdä kolme-neljä maalia lisää. Sisuuntunut joukkue jätti taktisesti loistavalla esityksellä meidät jalkoihin tänään.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikolla kahdella vierasottelulla. Keskiviikkona Kärpät vierailee Lahdessa ja perjantaina vastassa on Tampereen Tappara.