13.03.2021

HPK – Kärpät 4-0

Kärpät vieraili lauantaina Hämeenlinnassa HPK:n vieraana. Kärpät oli vienyt nimiinsä joukkueiden neljä aikaisempaa kohtaamista, mutta tällä kertaa HPK jätti oululaiset nollille sekä pisteiden että maalien valossa.

Ottelun ensimmäinen jäähy nähtiin ajassa 04:21. Tämä vihellettiin Kärppien Ludwig Byströmille pelin viivyttämisestä. Tässä kohtaa kotijoukkue ei vielä saanut avattua maalihanojaan. Vasta kun HPK:n Jere Innala oli istumassa kaksiminuuttistaan huitomisesta, hämeenlinnalaiset pääsivät yllättämään vierasjoukkueen: Kärppien hyökkäyspään virheestä hyökkääjä Markus Nenonen pääsi nappaamaan kiekon itselleen ja kävi vastaiskuna lyömässä kiekon Patrik Rybarin selän taakse.

Toiseen erään lähdettiin kotijoukkueen 1-0 johdossa. Erän puolivälissä Kärpät pääsi kokeilemaan jopa kahden miehen ylivoimaa, mutta tuloksetta. Sen sijaan HPK:n Santeri Lukan istuessa vielä jäähyllä, HPK:n Miro Ruokonen pääsi karkumatkalle kiekon kanssa. Maaliin saakka ei pelivälinettä saatu vielä tässä kohtaa vietyä, mutta Ludwig Byströmin huitomisesta tuomittiin kotijoukkueelle rangaistuslaukaus. Tätä suorittamaan passitettu Valtteri Puustinen onnistui yrityksessään ja vei hämeenlinnalaiset 2-0 johtoon. Markus Kankaanperän ja Jari Sailion ollessa yhtä aikaa jäähyllä, HPK iski kolmannen kerran illan aikana. Osuman viimeistelystä vastasi niin ikään Valtteri Puustinen.

Kärpät lähti haastavasta kotijoukkueen 3-0 johtotilanteesta kohti kolmatta erää. Vähintään kolme maalia 20 minuuttiin oli kova, mutta ei mahdoton tehtävä. HPK kuitenkin käytti omat maalipaikkansa tehokkaasti, ja ottelun neljäs osuma syntyi ajassa 43:32. Sen viimeisteli HPK-hyökkääjä Mikko Lahtela. Lopulta Kärpät jäi ottelussa maaleitta, ja näin ollen joukkue joutui lähtemään kotimatkalle ilman pisteitä.

“Onnittelut HPK:lle – koutseille ja koko joukkueelle. Hienossa vireystilassa on kotijoukkue ja pelaa hyvää lätkää. Se oli tänään tehokkaampi ja tylympi kuin me. Mutta jos katsotaan meidän tämän viikon kohtaamisia, niin itse asiassa me pelattiin paremmin kuin keskiviikkona, eli keskiviikkona HPK oli selkeästi meitä edellä. Silloin me oltiin vähän onnekkaita – voitettiin rankuilla ja oltiin tehokkaita. Tänään kävi sitten vähän päinvastoin. En voi olla vihainen tai surullinen oman joukkueen suorituksesta: meidän 5 vastaan 5 -peli oli ihan riittävää. Pitää muistaa, että vastassa oli hyvä ja huippuvireessä oleva joukkue. Me itse oltiin tällä kertaa vähän epäonnisia. Toivon mukaan ne kaksi alivoimamaalia yhteen peliin tuli nyt kaikki kerralla. Semmoista lätkä välillä on. Tuo neljäs maali otti sitten lopullisesti sen viimeisen silauksen eikä saatu tällä kertaa Laurikaisen eteen riittävästi ukkeleita. Hän näki ja oli kuuma loppuun asti”,

kommentoi Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Kärppien ottelut jatkuvat tiistaina Mikkelissä Jukureita vastaan.