25.02.2022

Kärpät kärsi 2-0 tappion tasaisen väännön päätteeksi Hämeenlinnassa. Joukkueet kohtaavat uudestaan heti huomenna, samassa kaukalossa.

Kärpät ja HPK tarjoilivat ottelun avauserässä hyvätempoista jääkiekkoa. Molemmat joukkueet saivat erässä ylivoimamahdollisuudet, mutta tulokset jäivät uupumaan kummaltakin. Lähimpänä maalia ensimmäisellä kaksikymppisellä oli kotijoukkue HPK ja kultakypärä Michael Joly, mutta kanadalaistaiturin rystylaukaus kilahti tolppaan.

Avauserässä Kärppien Stanislav Galimoville kirjattiin kuusi torjuntaa, HPK:n Eetu Laurikaiselle viisi.

Illan avausmaali nähtiin toisen erän alussa. HPK:n vahva hyökkäysvaihto päättyi Arttu Pellin laukaukseen, ja Philippe Cornet siivosi laukausta seuranneen irtokiekon Kärppien maaliin.

Maalia seuranneessa vaihdossa HPK:n Ossi Ikonen otti osumaa Aku Rädyn taklauksen seurauksena, ja Rädylle tuomittiin tilanteesta 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta. HPK ei pystynyt hyödyntämään seurannutta ylivoimaa. Toisessa erässä Galimov torjui yhdeksän laukausta, Laurikainen kuusi.

Kärppien pakisto operoi päätöserässä ohuella kalustolla, kun Topi Niemelä ei palannut kaukaloon toiselta erätauolta, ja Arttu Paaso joutui jättämään pelin kesken epäonnisen tilanteen seurauksena.

Kärpät pyrki painamaan kolmannessa erässä päälle, mutta laadukkaat maalipaikat olivat Hämeenlinnan perjantai-illassa tiukassa. Erän puolivälissä Antti Pihlströmin kaksiminuuttinen avasi Kärpille ylivoimamahdollisuuden, mutta pakkopeli ei rullannut toivotulla tavalla. Lopussa tasoitusta haettiin ilman maalivahtia, mutta lopulta verkko heiluikin toisessa päässä. Markus Nenonen niittasi loppulukemat 2-0 tyhjään maaliin.

HPK ja Kärpät iskevät yhteen heti huomenna uudestaan. Ottelu käynnistyy Pohjantähti Areenalla kello 17:00.