01.04.2021

Kärppien ja HPK:n kauden kuudes kohtaaminen päättyi vierasjoukkueen voittoon, kun summerin soidessa lukemat taululla olivat 1-3.

Kärppien torstai-ilta alkoi kahden miehen alivoimalla, kun Ludwig Byströmille vihellettiin jäähy poikittaisesta mailasta ja pian tämän jälkeen pakkipari Mikko Niemelä sai oman kaksiminuuttisensa huitomisesta. Vierasjoukkue oli tehokas ja käytti tilaisuutensa siirtyä johtoasemaan. Ajassa 02:55 Jere Innala ampui suoraan Petri Kontiolan syötöstä kiekon maaliin. Tilanteessa 0-1 jatkettiin erän puolivälin tienoille, kunnes HPK iski jälleen. Tällä kertaa osuman viimeistelijänä toimi kultakypärä Kontiola. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 0-2.

Toisen erän alussa Kärpät onnistui kaventamaan lukemia. Ottelun avausmaalista vastannut Jere Innala passitettiin jäähyaitioon koukkaamisesta, ja tässä kohtaa kotijoukkueen ylivoima tuotti tulosta, kun Tino Metsävainio onnistui lyömään kiekon maalin edustalta HPK:n verkkoon. Kavennusosumaan syöttöpisteen itselleen merkkauttivat Jussi Jokinen ja Ludwig Byström. Kyseinen maali jäi kuitenkin oululaisten ainokaiseksi. Vieraat onnistuivat kolmannen kerran maalinteossa vain 13 sekuntia siitä, kun Kärppien kavennus oli syntynyt. Illan viimeinen osuma oli HPK:n Ossi Ikosen käsialaa. Erän lopussa Kärpät koki kovan takaiskun Tino Metsävainion loukkaantuessa, ja mies jouduttiin saattelemaan pukukoppiin.

Kolmas erä ei tarjoillut lisämaaleja, ja lukemat 1-3 pysyivät taululla summerin soimiseen saakka. Kärppien ja HPK:n kuudennen ja runkosarjan viimeisen kohtaamisen pisteet menivät vierasjoukkueelle.

“Epäonnistunut suoritus meiltä kaikin puolin. HPK oli tänään parempi ja ansaitsi voittonsa. Meillä ei ole kuin yksi suunta ja se on ylöspäin”,

tuumasi Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Kärppien pelit jatkuvat lauantaina Kouvolassa KooKoon vieraana.