15.09.2021

HPK vei tasaisen väännön Oulun Energia Areenalla nimiinsä jatkoajan päätteeksi.

Ottelun avauserässä Kärpät oli pelillisesti hienokseltaan vahvempi, mutta Ludwig Byströmin ja Mika Pyörälän rangaistukset antoivat vierailijoille mahdollisuudet hakea illan avausmaalia. Kokonaisuutena erinomaisen ottelun pelannut Stanislav Galimov oli kuitenkin eleettömän varma maalillaan heti ottelun ensiminuuteilta asti. Venäläismaalivahdille kirjattiin erässä kahdeksan torjuntaa, kun virkaveli Eetu Laurikainen selvisi toisessa päässä kolmella torjunnalla.

Toisen erän alussa Kärpät pääsi vuorostaan ylivoimalle, mutta tuloksetta. HPK luisteli ja väänsi vahvasti läpi toisen erän, mutta palkintoa saatiin odottaa viimeiselle minuutille asti. Arttu Pellin 0-1 osuma syntyi Michael Jolyn ja Antti Pihlströmin esityöstä ajassa 39:15. Päätöserään lähdettiin vieraiden johtoasemassa.

Kärpät piristyi päätöserään ja onnistui parantamaan kiekollista peliään parilla napsulla. Tasoitusosuma syntyi lopulta Mika Pyörälän lavasta pian erän puolivälin jälkeen. Syöttöpisteet kirjattiin Saku Mäenalaselle ja Atte Ohtamaalle. Kumpikin joukkue olisi voinut siirtyä johtoon vielä päätöserän jälkimmäisellä puoliskolla, mutta molemmat maalivahdit venyivät vuoron perään erinomaisiin torjuntoihin. Edessä oli jatkoaika.

Ratkaisua ei tarvinnut odotella kuin reilu minuutti. Kärpät menetti kiekon oman siniviivansa tuntumassa, ja HPK rankaisi. Michael Joly ratkaisi lisäpisteen Hämeenlinnaan ajassa 61:19.

Kärppien pelit jatkuvat perjantaina Raumalla, kun Lukko isännöi Kärppiä kello 18:30 alkavassa ottelussa. Lauantaina Satakunnan kiertue jatkuu Poriin, missä vastaan asettuu Ässät.