20.07.2022

Kanadalaishyökkääjä Cody Kunyk on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Kärppien kanssa. Kunyk on tuttu oululaisyleisölle kaudelta 2020-2021. Tuolloin hän voitti joukkueen sisäiset piste-, maali- ja syöttöpörssit tehoilla 15+27=42. Hän oli myös Kärppien sisäisen tehotilaston kärkinimi lukemalla +20. Viime kauden 32-vuotias hyökkääjä pelasi KHL:n kazakstanilaisseura Barys Nur-Sultanissa.

Ennen ensimmäistä kauttaan Kärpissä Kunyk ehti tutustua suomalaiseen Liigaan pelatessaan vuosina 2017-2019 SaiPan ja 2019-2020 HPK:n riveissä. Molempia seuroja edustaessaan hän nousi joukkueidensa ykkössentteriksi. HPK-kaudellaan hän voitti koko Liigan syöttöpörssin.

”Cody on erittäin laadukas pelaaja meidän Liigaan. Edellisellä kärppäkaudellaan hän osoitti olevansa erittäin tuottelias pelaaja, ja on todella hienoa saada hänet takaisin meille! Codyn hankinnan myötä joukkue on nyt valmis ja meidän sentteriosasto on tällä hetkellä todella laadukas – ja sen se menestyminen vaatii”,

kiteyttää Kärppien urheilujohtaja Harri Aho.

Codyn edellinen kärppäkausi oli koronasta johtuvista syistä hyvin poikkeuksellinen. Suurin osa otteluista pelattiin ilman yleisöä, ja kauden jatkuminen oli jatkuvasti vaakalaudalla.

”Kyllä, se oli outo kausi. Minusta meillä oli vahva porukka, mutta sarja keskeytyi useasti emmekä koskaan löytäneet peliämme kokonaisuutena. Odotan innolla paluuta ja pelaamista uskomattomien fanien edessä. On mahtavaa nähdä kasvoja katsomoissa peliemme aikana.”

Vaikka korona varjostikin kautta 2020-2021, herättää edellinen Oulun keikka Codyssa myös hyvin lämpimiä muistoja.

”Suurin muisto siitä kaudesta on, että tyttäreni syntyi Oulussa. Jääkiekon puolella nautin jäähallille tulemisesta ja kamppailusta poikien kanssa. Muistan, että Lasse (Kukkonen) pukeutui jäähyväispelissään viimeistä kertaa kärppäpaitaan – se oli todella siistiä. Muistan myös, että minun piti pelatessani käyttää kypärässä kokopleksiä, kuten tein lapsena. Sitä on vaikea unohtaa”,

Cody naurahtaa.

Alkavan kauden joukkueesta löytyy hyökkääjälle entuudestaan tuttuja pelikavereita, mutta myös niitä, jotka ovat aiempina kausina pelanneet vastustajan roolissa.

”Hienoa päästä nyt pelaamaan heidän rinnallaan. Odotukseni on, että meillä on joka pelissä kilpailukykyinen joukkue. Pisteitä ja voittoja kertyy ajan kanssa, mutta tärkeintä on varmistaa, että meitä vastaan on vaikea pelata.”