19.04.2021

Neljännesfinaalisarjan avausottelu päättyi kotijoukkueen juhliin. Vahvasti aloittanut IFK pystyi pitämään kiinni johtoasemastaan läpi ottelun, vaikka Kärpät punnersi kahteen otteeseen maalin päähän. Sarja jatkuu jo huomenna Helsingissä.

IFK tuli odotetun väkevästi porteista ulos ja oli vahvempi osapuoli läpi koko avauserän. Kärpät onnistui luomaan yksittäisiä iskuja IFK:n päätyyn, mutta pääosa kiekollisesta pelistä nähtiin Kärppien puolustusalueella. Illan avausmaali syntyi ajassa 14:42, kun Teemu Tallbergin laukaus muutti onnekkaasti suuntaa Mika Pyörälän housuista ja yllätti Patrik Rybarin. Kärpät paransi kiekollista peliään erän loppua kohden, ja viimeisillä minuuteilla peli painuikin helsinkiläisten puolustusalueelle. Kärpät jäi kuitenkin ilman palkintoa, ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin IFK:n 1-0 johdossa.

Toinen erä oli pelillisesti tasaisempi, mutta silti hienokseltaan IFK-merkkinen. Maalittomaksi jääneessä erässä nähtiin yksi Kärppien ylivoima, jonka avauspuoliskolla viisikko sai pelin rauhoitettua ja luotua hieman peliä, mutta IFK puolusti tiiviisti. Frans Tuohimaalle kirjattiin erässä viisi torjuntaa. Kärppien Patrik Rybar torjui puolestaan yhdeksän kertaa.

Kolmannen erän alussa näytti, että IFK karkaa pelissä, kun Micke-Max Åsten vei kotijoukkueen 2-0 johtoon parin minuutin pelin jälkeen. Åsten kuitenkin tuomittiin seuraavasta vaihdosta istumaan kaksiminuuttista huitomisesta, ja Kärpät sai iskun paikkansa. Cody Kunyk kuittasi Kärpät maalin päähän ylivoimamaalilla ajassa 44:00. Syöttöpisteet maaliin kirjauttivat Jussi Jokinen ja Juhamatti Aaltonen. Tasainen vääntö jatkui ottelun loppuminuuteille asti, ja Kärpät pääsi hakemaan tasoitusosumaa ilman maalivahtia. Verkko heilui kuitenkin toisessa päässä, kun Micke-Max Åsten iski 1-3 lukemat illan toisella maalillaan. Kärpät nousi vielä maalin päähän Ludwig Byströmin osumalla 27 sekuntia ennen päätössummeria, mutta tasoitusmaalia ei koskaan syntynyt.

IFK nappasi ensimmäisen kiinnityksen semifinaalipaikkaan. Kolmella voitolla katkeava sarja jatkuu heti huomenna, kun joukkueet kohtaavat uudelleen Helsingissä.