05.12.2019

Tämäniltaisessa KooKoo-pelissä on mahdollista tehdä paljon hyvää, kun ottelutapahtumaan järjestetään Joulupuu-keräys, jonka tavoitteena on tuoda joulumieltä avun tarpeessa oleville lapsille. Lippuluukulla pakettia näyttämällä on mahdollisuus lunastaa edullisempi ottelulippu L-katsomo-osasta.

Oulun Kärpät pelaa tänään viikon ensimmäisen kotiottelunsa, kun hyvässä vireessä pelannut KooKoo saapuu Raksilaan. Illan vieraat majailevat taulukossa kuudentena ja on valmis ottamaan revanssivoiton oululaisista. Viimeksi joukkueet kohtasivat lokakuussa Kouvolassa, jolloin täysi pistepotti irtosi oululaisille niukalle 0–1-voitolla. Ottelun ratkaisi maalin tehnyt Jesse Puljujärvi ja nollapelin torjunut Justus Annunen. Aamuharjoituksissa mukana ollut Jari Sailio kertoo, että voitto irtoaa tänäänkin, jos vain joukkue keskittyy omaan tekemiseen ja yhdessä pelaamiseen.

Pitää puolustaa tiivisti. KooKoossa on paljon yksilötaitoa sekä luistelunopeutta, ja äijät ovat hyvässä lennossa. Otetaan niiltä isoimmat vastahyökkäykset pois ja lähdetään terävästi eteenpäin.

KooKoo on tällä kaudella ollut vahva. Joukkue raivasi tiensä kärkikuusikkoon lokakuussa, kun yhdeksästä ottelusta tuli vain kaksi tappiota. Marraskuu oli haasteellisempi, mutta pisteitä kertyi vaikeuksista huolimatta tasaisin väliajoin. Kouvolan jengissä on hyvä henki päällä, joka tietää Kärpille varmuudella haastavaa iltaa. Juha-Pekka Haatajan esimerkillä KooKoo tekee vastustajan hyökkäämisestä vaikeaa ja hakee nopeilla pelinkäännöksillä paikkoja vastaiskuihin. Kouvolalaisten valtti eli kova puolustus on yksi suurimmista esteistä, jonka Kärpät täytyy ohittaa. Illan vastustaja on päästänyt Liigassa kolmanneksi vähiten maaleja edellään vain Kärpät sekä Tappara.

Kärpät on Liigan kärkipaikalla, mutta tamperelaiset hengittävät niskaan seitsemän pisteen päässä. Tällä viikolla oululaiset hakivat voiton Turusta jännittävän pelin jälkeen maalein 1–4. Tuossa ottelussa ratkaisijoiksi nousivat Julius Junttila sekä Jussi Jokinen. Kaikki ei mennyt Turussa suunnitelmien mukaan, sillä kapteeni Lasse Kukkonen loukkaantui ja on sivussa toistaiseksi.

Mutta loukkaantumisen takaa löytyy myös jotain positiivista. A-nuorissa upeaa jälkeä tehnyt Jaakko Niskala pelaa tänään Liiga-debyyttinsä ja saa kokoonpanosta 7.pakin roolin. Toinen ilahduttava uutinen on Otto Karvisen paluu. Hyökkääjältä jäi marraskuun pelit kokonaan pelaamatta, mutta tänä iltana hänet nähdään jälleen tositoimissa. Kärppien kapteenina toimii Jokinen.

Ottelun seuraamisen ohella jäähallilla voi tehdä monet lapset ja nuoret iloiseksi. Joulupuu-keräykseen voi lahjoittaa lahjapaketteja, jotka Oulun kaupungin sosiaalitoimi jakaa avun tarpeessa oleville perheille.

Peli alkaa kello 18.30. Tervetuloa hallille ja muistakaa ottaa paketteja matkaan!

Liput: Ticketmaster