27.03.2022

Ilves oli tyly isäntä neljännesfinaalisarjan avausottelusssa. Arttu Hyryn uran ensimmäinen playoffs-osuma oli laiha lohtu, kun Ilves marssi 5-1 voittoon.

Kärpät sai Nokia Arenan iltapäivässä saavillisen kylmää vettä niskaan heti ottelun alussa. Kotiyleisö sytytti Ilveksen hurjaan hurmokseen, ja tamperelaiset huudattivat omiaan kolme kertaa reiluun seitsemään minuuttiin. Illan avausmaalista vastasi Nicholas Baptiste, 2-0 osuma syntyi Joni Ikosen lavasta ja Ilveksen kolmannen maalin iski Matias Mäntykivi. Kolmannen maalin kohdalla Kärppien tolppien väliin luisteli Joel Blomqvist, joka korvasi ottelun aloittaneen Stanislav Galimovin.

Avauserä oli kaikelta osin Kärpille haastava. Ilves-vahti Marek Langhamerin erän ainoa torjunta kirjattiin ajassa 1:26. Galimov torjui Kärppien maalilla neljä laukausta, Blomqvist viisi.

Toisen erän alussa Kärpät näytti piristymisen merkkejä, ja Eemeli Suomen 2+10 minuutin rangaistus avasi joukkueelle myös ylivoimamahdollisuuden erän alkuminuuteilla. Tilaisuutta ei onnistuttu hyödyntämään, ja hetkeä ennen Suomen kaksiminuuttisen päättymistä jäähylle komennettiin Kärppien Aku Räty. Tuomiona 2+2 minuuttia korkeasta mailasta.

Kärppien alivoima muuttui Damir Musinin rangaistuksen myötä kahden miehen alivoimaksi, ja pian omissa soi. Nicholas Baptiste iski illan toisen maalinsa ajassa 27:15. Kokonaisuutena toinen erä oli Kärpiltä parempi, mutta kurittomuus rikkoi peliä. Rädyn ja Musinin lisäksi jäähypenkkiä kuluttivat Mikko Niemelä ja Ville Leskinen. Playoffs-sarjan ensimmäinen ottelu siirtyi päätöserään Ilveksen 4-0 johdossa.

Päätöserä oli pelillisesti Kärppien paras, ja palkinto piristyneestä peli-ilmeestä saatiin ajassa 47:52. Arttu Hyry iski uransa ensimmäisen playoffs-maalin ja toi Kärpät kolmen maalin päähän. Syöttöpisteet maaliin kirjauttivat Jesse Koskenkorva ja David Sklenicka.

Osuma jäi kuitenkin laihaksi lohduksi. Kärpät onnistui luomaan erässä nipun hyviä laukauksia, mutta lisämaalit olivat tiukassa. Lopulta maalinteossa onnistui Ilves, kun Kärpät haki kavennusta ylivoimalla, ilman maalivahtia. Loppulukemat 5-1 iski Joona Ikonen.

Ottelusarja jatkuu huomenna maanantaina Oulussa. Neljännesfinaalisarjan toinen osa käynnistyy Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput huomisen otteluun myy Ticketmaster.