17.01.2022

Stanislav Galimov piti Kärpät mukana pelissä päätöserään asti, mutta vahva Ilves meni lopulta menojaan.

Kärpät ei saanut ottelulleen toivomaansa starttia, sillä alle kahden minuutin pelin jälkeen joukkue löysi itsensä jäältä alivoimaisena joukkuerangaistuksen seurauksena. Liigan paras alivoima kuitenkin puolusti säntillisesti ja selvitti kaksiminuuttisen kuivin jaloin. Molemmat joukkueet olivat vauhdikkaalla pelipäällä, mutta kotijoukkue Ilves oli hienokseltaan vahvempi. Kärpät sai erässä yhden ylivoimamahdollisuuden, mutta ei sitä onnistunut hyödyntämään. Kärppien Stanislav Galimov torjui avauserässä 11 laukausta. llveksen Vadim Zherenkolle torjuntoja kertyi kuusi.

Toisessä erässä Kärpät jäähyili ja Ilves hallitsi kiekkoa. Kärpät otti kolme pikkukakkosta, ja Ilves pääsi kertaalleen hieromaan kahden miehen ylivoimaakin. Kärppien alivoima oli kuitenkin rautainen ja selvitti kaikki rangaistukset ilman takaiskuja. Stanislav Galimov oli kiireinen mies ottelun toisessakin erässä, kun venäläisvahti pysäytti 12 laukausta. Virkaveli toisessa päässä selvisi kahdella torjunnalla.

Kolmannessa erässä Ilves alkoi saada numeroita taululle erinomaisten pelisuoritustensa tueksi. Kärppien ylivoima jäi suutariksi, ja pian Petri Kontiolan rangaistuksen päättymisen jälkeen Ilvekselle avautui kolmella yhtä vastaan -hyökkäys. Kontiola ja Balazs Sebok alustivat Juuso Pullille paikan takatolpalla, eikä puolustaja erehtynyt lähietäisyydeltä. Ilves siirtyi 1-0 johtoon.

Illan avausosuma vapautti kotijoukkueen pelaamista selvästi, ja verkko heilui päätöserässä kovaan tahtiin. Nicholas Babtiste tuplasi johdon paria minuuttia myöhemmin, ja 3-0 maalista vastasi kapteeni Eemeli Suomi. Tässä vaiheessa torjuntatyöt saivat riittää, ja Stanislav Galimov luisteli vaihtopenkille. Tolppien väliin luisteli Joel Blomqvist.

Blomqvist joutui myöskin antautumaan kolmannen erän loppuminuuteilla. Ilves pelasi ylivoimaa, ja Balazs Sebok pääsi ohjaamaan joukkueensa 4-0 johtoon hyvältä paikalta. 4-0 olivat myös maanantai-illan loppulukemat Tampereella.

Kärppien pelit jatkuvat torstaina kotiottelulla Pelicansia vastaan. Ottelu on katsottavista C Moren lisäksi myös Subilla kello 18:30 alkaen.