08.12.2021

Ilves nappasi kaksi sarjapistettä tapahtumarikkaan ottelun päätteeksi. Aku Räty iski kaksi maalia ja Mika Pyörälä venytti maaliputkensa viiteen otteluun.

Otteluiden alut ovat viime peleissä olleet Kärpille haasteellisia, eikä tämäkään ilta tehnyt poikkeusta. Vierasjoukkue Ilves oli kiekollisesti vahvempi ja onnistuikin luomaan leijonanosan avauserän maalipaikoista. Kärppien Stanislav Galimov joutui venymään maalillaan 13 laukauksen eteen. Mukaan mahtui myös pari isoa venytystä, joilla venäläisvahti piti joukkueensa maalin puhtaana. Maanmies toisessa päässä, Vadim Zherenko, torjui erässä viisi laukausta. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisessa erässä alkoi tapahtua. Kärppäkasvatti Eetu Päkkilä vei Ilveksen 0-1 johtoon ajassa 27:05 Joonas Odenin ja Santeri Virtasen esityöstä. Maalista sisuuntunut Kärpät punnersi itsensä tasoihin reilussa viidessä minuutissa, kun Mika Pyörälä pääsi nautiskelemaan Saku Mäenalasen loistavasta tarjoilusta. Kakkossyötön maaliin nappasi ketjun sentteri, Jesse Koskenkorva. 40-vuotias Pyörälä onnistui maalinteossa jo viidennessä perättäisessä ottelussa.

Toisen erän tapahtumat eivät loppuneet tähän. Ilves kuittasi johtonsa takaisin lähes välittömästi, kun Juuso Pulli löi taululle lukemat 1-2. Molemmat joukkueet saivat erän aikana ylivoimamahdollisuutensa, mutta eivät niitä käyttäneet hyväksi. Aku Räty sen sijaan käytti hyväksi Ilves-puolustuksen hölmöilyn, kun hän sai kiekon ilmaiseksi erinomaiseen maalipaikkaan. 2-2 osuma syntyi ajassa 39:03, ja se johdatti joukkueet toiselle erätauolle.

Kolmannen erän alussa vierasjoukkue hyppäsi jälleen kuskin penkille, kun valtavan maskin takaa lähtenyt Jarkko Parikan viivakuti vei Ilveksen 3-4 johtoon. Kärpät pysyi takaa-ajajana reilut kolme minuuttia, ennen kuin Aku Räty tasoitti jälleen kerran ottelun. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Arttu Paaso ja Atte Ohtamaa. Kolmannessa erässä ei lisäosumia nähty, joten edessä oli jatkoaika.

Ratkaisu syntyi puolentoista minuutin pelin jälkeen. Ilveksen Matias Mäntykivi löysi itsensä huippupaikalta ja ohitti Stanislav Galimovin tarkalla rannelaukauksella. Kaksi sarjapistettä matkasi Tampereelle.

Kärppien pelit jatkuvat perjantaina Vaasassa ja lauantaina Oulussa. Lauantaina Kärpät saa vieraita niin ikään Tampereelta, kun Tappara saapuu Ouluun.