06.04.2022

Ilves eteni semifinaaleihin ja lähetti Kärpät kesälomalle. Petri Kontiola nousi kotijoukkueen jatkoaikasankariksi.

Kärpät tuli vieraskaukaloon ryminällä sisään. Mainiosti pudotuspeleissä esiintynyt Kärppien nelosketju vastasi illan avausosumasta, kun Arttu Hyry viimeisteli syntymäpäiviensä kunniaksi ottelusarjan toisen maalinsa. Syöttöpisteen maaliin nappasi ketjukaveri Aku Räty.

Avauserä tarjosi Nokia Arenan yleisölle vauhdikasta ja viihdyttävää kiekkoa, vaikka kotijoukkueen onnistumiset antoivatkin odottaa vielä itseään. Lähellä Ilves oli pariinkin otteeseen, mutta Eemeli Suomen tolppalaukausta lähemmäs maalia ei päästy. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Kärppien 0-1 johdossa.

Toisessa erässä Ilves painoi kaasua, ja Kärpät ei pysynyt aivan isäntien tahdissa. Joel Blomqvistilla oli hikinen erä, kun 20-vuotias maalivahti sai pysäyttää 13 laukausta toisella kaksikymppisellä. Kertaalleen Blomma joutui antautumaan, kun Ilves pääsi jauhamaan ylivoimaa erän lopussa. Henrik Haapala tasoitti pelin ajassa 38:11. Tasalukemat 1-1 saattelivat joukkueet toiselle erätauolle.

Kolmas erä oli tasaista vääntämistä, mutta kotijoukkue oli pelillisesti hienokseltaan edellä. Joel Blomqvist jatkoi kuitenkin varmoja otteitaan Kärppien maalilla pysäyttäen kaikki Ilveksen 12 laukausta. Ilves onnistui luomaan muutamia erinomaisia maalipaikkoja, mutta Kärppien puolustus oli Blomqvistin tukena maalin edustalla.

Kärpille aukesi kolmannessa erässä pari mahdollisuutta maalintekoon, mutta Ilves-vahti Marek Langhamer ei kiekkoja pomputellut. Tsekkivahti oli torjunut 60 minuutin jälkeen 17 laukausta. Joel Blomqvistilla torjuntoja oli 35.

Jatkoajalla sankarin viittaa tarjoiltiin useampaan otteeseen. Kärppien Saku Mäenalanen ja Julius Junttila pääsivät kumpikin kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta verkko ei heilunut. Toisessa päässä Les Lancasterilla oli mahdollisuus niitata peli, mutta Joel Blomqvist venytti hanskansa uskomattomaan torjuntaan.

Lopulta ajassa 71:59 ratkaisu löytyi. Petri Kontiola löysi itsensä läpiajosta, eikä kokenut hyökkääjä erehtynyt. Napakka viimeistely lähetti Ilveksen semifinaaleihin TPS:ää vastaan.