05.01.2022

Kärppien loppukiri ei riittänyt, kun Ilves haki täydet pisteet Raksilasta maalein 5-6. Mika Pyörälä (1+2) ja Ville Leskinen (0+3) viettivät tappiosta huolimatta tehokkaita iltoja.

Vierasjoukkue Ilves sai kunnian iskeä vuoden 2022 ensimmäisen Liiga-maalin, kun Eemeli Suomi ohitti Stanislav Galimovin näppärän syöttökuvion päätteeksi ajassa 05:09. Kärpät iski nopeasti takaisin, kun Ilveksen Juuso Pullin kaksiminuuttinen tarjosi joukkueelle ylivoimamahdollisuuden. Petter Emanuelsson kiitti tilaisuudesta iskemällä Kärpät tasoihin kauden kymmenennellä maalillaan. Ilves iski erässä vielä kertaalleen, ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 1-2 vierasjohdossa.

Toisessa erässä Ilves onnistui kahdesti erän avauskympillä. Ensin tykitti Les Lancaster ja hetken päästä osui Antti Saarela. Murheelliselta näyttänyt Kärppien ilta sai valonpilkahduksen vielä erän loppuhetkillä, kun Ludwig Byströmin viivalaukaus ohitti Ilves-vahti Marek Langhamerin. Osuman alustivat Ville Leskinen ja ensimmäistä otteluaan nuorten MM-kisareissun jälkeen pelannut Ville Koivunen. Kärpät lähti päätöserään kahden maalin takamatkalta.

Päätöserä ehti vanhentua vain 36 sekuntia, kun Saku Mäenalanen toi joukkueensa maalin päähän ketjukaveriensa esityöstä. Takaa-ajo näytti kuihtuvan kasaan, kun Eetu Päkkilä ja Antti Saarela venyttivät Ilveksen johdon ensin kahteen ja sitten kolmeen maaliin. Tässä vaiheessa Joel Blomqvist korvasi Stanislav Galimovin Kärppien maalilla.

Kärpät rakenteli vielä itselleen mahdollisuuden kivuta taistelemaan sarjapisteistä, kun Troy Bourke ja Mika Pyörälä toivat joukkueensa maalin päähän loppuminuuttien osumilla. Viimeisten sekuntien tasoitusyrityksen kilpistyivät kuitenkin Ilves-puolustukseen, ja päätössummerin soidessa taululla olivat lukemat 5-6.

Kärppien pelit jatkuvat perjantaina vierasottelulla JYPiä vastaan, mikäli JYPin joukkueessa tänään todetut koronavirustartunnat eivät aiheuta ottelusiirtoa. Lauantaina Kärppien ohjelmassa on kotiottelu Mikkelin Jukureita vastaan.