02.04.2022

Ilves – Kärpät 1-0
Otteluvoitot Ilvekselle 3-2

Lauantain jännitysnäytelmää Ilves – Kärpät seurasi paikan päällä peräti 11 744 silmäparia. Ottelu oli odotetun tiukka – maalin peli. Tällä kertaa voittaja selvisi varsinaisen peliajan päätteeksi, kun kotijoukkue otti kolmannen kiinnityksensä välieräpaikkaan maalein 1-0.

Molempien joukkueiden maalivahdit esiintyivät vakuuttavasti läpi ottelun ja ottivat joukkueidensa kannalta äärimmäisen tärkeitä koppeja maaliensa edustoilla. Avauserässä hyökkääjä Mika Pyörälä onnistui kertaalleen ohjaamaan kiekon Ilveksen maaliin, mutta videotarkistuksen päätteeksi se hylättiin – tuomiona korkea maila.

Myös kakkoserässä tuomarit lähtivät tarkastelemaan mahdollista maalia videolta, mutta tällä kertaa peli oli pyörinyt Kärppien puolustuspäädyssä. Ilveksen Joonas Oden karkasi läpiajoon, jonka päätteeksi kiekko seikkaili hetken aikaa maaliviivan tuntumassa. Tarkistuksen jälkeen voitiin kuitenkin todeta, ettei kiekko ylittänyt viivaa, ja ottelu jatkui maalittomana. Samasta tilanteesta puolustaja Atte Ohtamaalle tuomittiin rangaistus kiinnipitämisestä. Ohtamaata ei kuitenkaan ohjattu jäähyaitioon, vaan Ilves pääsi suorittamaan rangaistuslaukausta. Maalintekoa yritti kotijoukkueen kapteeni Eemeli Suomi, mutta kärppävahti Joel Blomqvist pysäytti rauhallisesti tämän yrityksen.

Ottelun kolmanteen ja samalla viimeiseen erään lähdettiin lukemissa 0-0. Ilves loi kovasti painetta Kärppien puolustusalueelle, ja erän puolivälissä kiekko päätyi lopulta vierasjoukkueen verkkoon. Illan ainoan maalin viimeisteli Ilveksen Joona Ikonen ja syöttöpisteet tähän nappasivat itselleen Aleksi Elorinne sekä Petri Kontiola.

Neljännesfinaalisarja jatkuu maanantaina 4.4. kello 18:30 alkaen Oulun Energia Areenalla. Perjantaina nähtiin, mihin kotiyleisön vankkumaton tuki voi Kärpät siivittää. Samaa omistautumista ja läsnäoloa tarvitaan jälleen ottelusarjan kuudennessa koitoksessa. Hanki liput otteluun kätevästi Ticketmasterista ja saavu Raksilaan kannustamaan Kärpät voittoon!