21.05.2021

Leijonat aloittavat MM-kisataipaleensa tulevana lauantaina. Joukkueesta löytyy komea nippu kärppätaustaisia pelaajia.

Artikkelikuva: Jääkiekkoliitto / Pasi Mennander

Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät perjantaina Riiassa, Latviassa. Vajaa viikko sitten nimetystä joukkueesta löytyy yhteensä kuusi pelaaja, jotka on jossain vaiheessa heidän uraansa nähty Kärppien paidassa.

Atte Ohtamaa matkaa uransa kuudensiin MM-kisoihin. Nivalalaissyntyinen Kärppien kasvatti pelasi viime kaudella KHL:ää Lokomotiv Jaroslavlissa, mutta tulevalla kaudella puolustajan osoite löytyy taas Oulusta.

Ville Pokka kiekkoili Kärpissä kaudet 2009 – 2014 ennen siirtymistä Pohjois-Amerikkaan. Viimeiset kolme kautta hän on viettänyt KHL:ssä, Avangard Omskin joukkueessa. Pokalla on vyöllään kahdet miesten MM-kisat.

Miika Koivisto muistetaan Kärpistä mestaruuskaudelta 2017 – 2018. Sen jälkeen puolustaja on edustanut Dynamo Moskovaa, SC Berniä ja Växjö Lakersia, missä hän voitti vastikään Ruotsin mestaruuden. Koivistolle MM-kisat ovat Pokan tapaan uran kolmannet.

Mikael Ruohomaa oli myös voittamassa suomenmestaruutta Kärpissä keväällä 2018. Edelliset kolme kautta ovat kuluneet KHL:ssä, Neftehimik Nizhnekamskin ja Sibir Novosibiriskin organisaatioissa. Ruohomaa on pelannut urallaan kahdeksan maaottelua, ja MM-kisat ovat uran ensimmäiset.

Saku Mäenalanen saapui Kärppiin 15-vuotiaana juniorina ja kiekkoili organisaatiossa kaudet 2009 – 2018. Viimeinen kausi Kärpissä poiki paikan uran ensimmäisissä MM-kisoissa ja NHL-sopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa. Viimeiset kaksi kautta Mäenalanen on pelannut Helsingin Jokereissa.

Arttu Ruotsalainen on oululaissyntyinen Kärppien kasvatti, mutta Liiga-pelinsä hän on pelannut Porin Ässissä ja Tampereen Ilveksessä. Hän teki NHL-debyyttinsä menneellä kaudella Buffalo Sabresin riveissä ja matkaa nyt uransa ensimmäisiin miesten MM-kisoihin.

Lisäksi Kärppien hyökkääjä Michal Kristof on valittu Slovakian kisajoukkueeseen. Tšekin joukkueestakin löytyy yksi viime kauden Kärppä, puolustaja Libor Sulak.

Leijonat kohtaa kisojen avausottelussaan USA:n lauantaina 22.5. kello 16:15.