16.02.2022

Artikkelikuva: Oulun Kärpät 46 ry:n toiminnanjohtaja Mika Pieniniemi Kärppälinna-hankkeen tiedotustilaisuudessa.

Oulun Kärpät 46 ry on ollut käynnistämässä Kärppälinna-harjoitushallihanketta Ouluun. Kärppäperheen ja tämän varainkeruuhankkeen yhteinen tavoite on parantaa nuorten jääkiekkoilijoiden ja muiden jääurheilijoiden kehitys- ja harjoittelumahdollisuuksia Oulussa ja koko Pohjois-Suomessa. Suunnitelmana on rakentaa uusi maailmanluokan jääurheilukeskus, jossa Linnanmaan jäähallin kahden kaukalon oheen rakennetaan kaksi kaukaloa, hotelli, kuntosali ja ravintola.

Kärppien kumppanina Kärppälinna-projektissa toimii Suomen Kuntakiinteistöt Oy, jonka investointi hankkeeseen sisältää hotellin, ravintolan ja kuntosalin sekä fysioterapia- ja liiketiloja. Hotelliin tulee 79 huonetta, 316 vuodepaikkaa, 200-paikkainen ravintola ja kokoustiloja. Hotellia operoi Sport Hotel Oulu.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on yli 18 miljoonaa euroa, josta jääurheilukeskuksen osuus on noin 6 miljoonaa euroa. Tuo osuus on suunniteltu katettavan seuraavalla tavalla:

  • Julkiset avustukset 25 %
  • Lahjoitukset ja ”Kärppäsydän-laina” 30 %
  • Pankkilaina 45 %

Lahjoitustiliä ovat kartuttaneet muun muassa Oulun Kärpät Oy ja Kärppä-Säätiö. Myös yksityishenkilöitä on lähtenyt mukaan talkoisiin. Esimerkiksi entiset kärppäpelaajat Jussi Jokinen, Pekka Rinne ja Sebastian Aho ovat antaneet ”Kärppäsydän-lainalla” tukensa hankkeelle.

Jääurheilukeskuksen on tavoitteena valmistua vuoden 2023 aikana.

“Jääurheilukeskus tuo täysin uuden ulottuvuuden Kärppien juniorityölle ja koko pohjoisen Suomen jääurheilulle. Se mahdollistaa mittavien turnausten järjestämisen, koti- ja ulkomaisten joukkueiden harjoitusleirityksen sekä valmennus- ja koulutustoiminnan lisäämisen. Myös Jääkiekkoliiton neljän maan turnauksia voidaan jatkossa saada Ouluun”,

kertoo Oulun Kärpät 46 ry:n toiminnanjohtaja Mika Pieniniemi.

Nykyisin johtamisvalmentajana työskentelevä kärppälegenda Lasse Kukkonen toimii Oulun Kärpät 46 ry:n, Kärppä-Säätiön sekä Sport Hotel Oulun kumppanina. Kukkonen on mukana kehittämässä jääurheilukeskuksen palveluja ja toimintoja yhdessä hankkeen toimijoiden kanssa.

”On ilo olla mukana kumppanina kehittämässä tätä kunnianhimoista hanketta. Kokonaisuus luo hyvän pohjan sille, että Oulu ja Pohjois-Suomi säilyvät jääurheilun maailmankartalla myös tulevaisuudessa.

Keskuksen palvelut ja tilat sopivat hyvin myös yrityksien ja sen henkilöstön koulutus-, kokous-, tapahtuma- ja liikuntapaikaksi.”