25.08.2019

Toukokuussa Kärpät sai kunnian julkistaa kovan luokan uutisen, kun nelinkertainen Suomen mestari Janne Pesonen teki yksivuotisen sopimuksen seuran kanssa. Maailmanmestaruudenkin urallaan saavuttanut Pesonen ehti pelata viisi täyttä kautta Kärppien edustuksessa, ennen kuin ura vei miehen maailmalle.

Pesonen edusti Kärppiä viimeksi kaudella 2007-2008, jolloin Kärpät voitti historiansa viidennen Suomen mestaruuden. Viimeiseen 11 vuoteen on mahtunut paljon. Maailman mestaruuden lisäksi Pesonen on ollut muun muassa mukana voittamassa Ruotsin sekä Venäjän mestaruudet. Ajatus paluusta Kärppiin on kytenyt miehen ajatuksissa koko tämän ajan.

“Kyllä se on aina siellä takaraivossa ollut, että olisi kiva joskus palata tänne, ja sitten Jussin (Jokinen) kanssa keväällä soiteltiin, ja alettiin vähän fiilistelemään, että mitä jos se olisi jo ensi vuonna. Kyllä se siitä alkoi aika nopeasti hahmottua, ja tuli sellainen intuitio, että tämä on nyt todellakin se oikea ratkaisu, eikä ole tarvinnut katua sitä päätöstä.”

“Pessi” on voittanut kaikki uransa Suomen mestaruudet yksinomaan Kärpissä. Mestaruuksien lisäksi miehellä on paljon hyviä muistoja ajastaan kärppäpaidassa. Lisää hyviä muistoja on varmasti luvassa alkavalla kaudella, ja mielikuva nykyisestä joukkueesta on ainoastaan positiivinen.

“Tosi hyvältä näyttää. Siinä on monen näköistä kaveria ja eri tyyppisiä ihmisiä ja pelaajia. Kaikki ovat samalla idealla liikkeellä, että lähdetään kehittämään itseämme pelaajana ja ihmisenä. Luulen, että sitä kautta saadaan paras mahdollinen tulos myös joukkueena”, Pessi summaa.

Mutta mitä konkarihyökkääjä odottaa eniten kaudelta 2019-2020?

“Varmaan sitä fiilistä, kun saa taas laittaa kärppäpaidan päälle ja tuon porukan kanssa mennä taistelemaan pisteistä ja voitoista tuonne jäälle. En yleensäkään hirveästi tykkää katsoa liian kauas eteenpäin, vaan se seuraava peli on aina tähtäimessä, ja ylipäätään tällä hetkellä se on tuossa huomisessa aamujäässä. Mennään päivä kerrallaan ja nautitaan siitä, että tuolla joukkueen sisällä on niin hyvä meininki. On kiva tulla aina aamulla hallille, ja iloisena voi lähteä täältä myös kotiin.”