20.04.2021

IFK nousi voiton päähän semifinaaleista kaatamalla Kärpät maalein 5-4. Kärpät punnersi päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin, mutta IFK oli etevämpi jatkoajalla, joka venyi aina toiseen jatkoerään asti. Ottelusarja jatkuu torstaina Oulussa.

Illan avausmaali syntyi jo 25 sekunnin pelin jälkeen, kun Jere Sallinen ohjasi David Bernhardtin laukauksen sisään. Mahdollista korkeaa mailaa tarkasteltiin hetken aikaa videolta, mutta lopulta tuomaristo osoitti keskelle. Kärpät kuittasi osuman nopeasti, kun Sebastian Dykin kiinnipitämisrangaistus tarjosi vieraille ylivoimamahdollisuuden. Juhamatti Aaltonen pommitti suoraan Topi Niemelän ja Cody Kunykin tarjoilusta pelin tasoihin. Numerot pysyivät tasoissa hieman yli erän puolivälin, ennen kuin IFK otti pelin komentoonsa. Rony Ahonen rokotti Kärppien oman pään huolimattomuudesta ja Juho Keräsen laukaus ohitti Patrik Rybarin muutettuaan ensin suuntaa Shaun Heshkan housuista. Taululla numerot 3-1, ja Rybar suuntasi vaihtopenkille ilman ainuttakaan torjuntaa. Kärppien maalille luisteli Justus Annunen.

Toinen erä oli Kärpiltä pelillisesti vahvempi, mutta kotijoukkue piti oman tasonsa. IFK:n neljäs osuma syntyi Juha Jääskän lavasta ajassa 32:06, ja näytti siltä, että IFK menee menojaan. Mika Pyörälän ylivoimamaali muutamaa minuuttia myöhemmin herätteli kuitenkin toivoa Kärppien vaihtopenkillä. Toiselle tauolle lähdettiin IFK:n 4-2 johdossa.

Päätöserän agenda oli Kärpille selvä; peli toiseen päätyyn ja maali kerrallaan tasoihin. Noille talkoille saatiin hyvä startti, kun Libor Sulak laukoi terävällä kudilla taululle lukemat 4-3. Peli ailahteli, ja myös IFK:lla oli paikkansa päätöserässä, mutta lopulta Kärpät nousi rinnalle. Radek Koblizekin pudotuspelikevään toinen maali syntyi ajassa 56:37, ja Kärpät pakotti ottelun jatkoajalle.

Ensimmäisessä jatkoerässä Kärpät rummutti vimmatusti, mutta Tuohimaa torjui yrityksen toisensa perään. IFK-vahdille kirjattiin erässä peräti 15 torjuntaa, kun Justus Annunen selvisi kolmella. Kärpät sai erässä yhden ylivoimamahdollisuudenkin, mutta se kuihtui kasaan. Ensimmäinen jatkoerä ei tuonut illalle ratkaisua.

Toisen jatkoerän alussa IFK:lle avautui ylivoimamahdollisuus, jonka se myös käytti. Jesse Saarinen päätti illan lyömällä irtokiekon ohi Justus Annusen ajassa 85:26.

IFK johtaa ottelusarjaa 2-0 ja ensimmäinen katkaisun paikka on tarjolla torstaina Oulussa. Kärppien on voitettava kolme ottelua peräkkäin, mikäli joukkue mielii semifinaaleihin.