21.11.2020

Kärpät tarjosi kotiyleisölleen lauantai-iltana viihdettä koko rahan edestä, kun Kärppien ja Ässien välinen kamppailu venyi lähes jatkoajan viimeiselle minuutille asti. Kärppien ykkösketju oli tehokkaalla päällä tapahtumarikkaassa ottelussa, joka päättyi lukemiin 5-4.

Kärpät tuli hyvällä energialla sisään otteluun, ja avauskymppi olikin isäntien hallintaa. Muutamasta hyvästä paikasta huolimatta maalinteko kuitenkin sakkasi, eikä palkintoa hyvästä työstä saatu. Viidentoista minuutin pelin jälkeen vierasjoukkue rikkoi kuparisen, kun Sebastian Wännström sai ohjata illan avausmaalin ylivoimalla maalin edustalta. Alle minuuttia myöhemmin Roni Hirvonen tuplasi Ässien johdon.

Jos oli nopea Ässien toinen osuma, niin tämän Kärpät kuittasi vielä rivakammin. Ludwig Byströmin tarkka rannelaukaus siniviivalta ohitti Ässät-vahti Rasmus Tirrosen ajassa 16:38, vain 32 sekuntia Hirvosen osuman jälkeen. Kärpät lähti toiseen erään maalin takaa-ajoasemasta.

Peli kuitattiin tasoihin toisen erän avausminuuteilla. Janne Kuokkanen kokeili onneaan miinuskulmasta, ja laukaus löysi kimmokkeen kautta tiensä maaliin. Muilta osin Ässät oli vahvempi toisessa erässä, ja Teemu Vuorisalo nappasikin joukkueelleen johdon takaisin ajassa 37:51. Päätöserään lähdettiin lukemista 2-3.

Kolmannessa erässä nähtiin kolme osumaa. Cody Kunyk osui kahdesti ja Niklas Appelgren kertaalleen. Kunykin ensimmäinen maali oli tyylikäs ohjaus Topi Niemelän matalaan viivalaukaukseen. Toista osumaa ei oppikirjasta löydä. Jussi Jokisen toimitus maalille kimposi Mika Pyörälän kypärän kautta korkeuksiin, ja Kunyk oli ainoa joka piti pelivälineen katseessaan. Rauhallinen näpy irtokiekkoon ja peli tasoihin minuutti ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Maalia tarkasteltiin myös videolta, mutta se ei tuomiota muuttanut.

Jatkoajalla Kunyk oli muuttua sankarista tarinan pahikseksi, kun kanadalaissentteri istutettiin kampituksesta jäähypenkille. Kärpät kuitenkin selvitti alivoiman, ja hetkeä myöhemmin peli ratkesi. Janne Kuokkanen vapautti Jesse Puljujärven läpiajoon, ja Pulju iski illan pakettiin kauden seitsemännellä maalillaan.

Kärpät pelaa seuraavan kotiottelunsa viikon päästä lauantaina, kun Tampereen Tappara saapuu vieraaksi Ouluun. Kärpät – Tappara lauantaina 28.11. kello 18:00, tervetuloa! Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!