29.11.2021

Kärpät on solminut jatkosopimuksen hyökkääjä Jesse Koskenkorvan kanssa. Sopimus on mallia 2+1, eli Koskenkorva nähdään kärppäpaidassa ainakin kevääseen 2024 saakka.

”Kossu on noussut tällä kaudella sille tasolle, jota on odotetukin, ja hän on tärkeä palanen joukkuetta. Kehityspotentiaalia löytyy myös tulevaisuutta silmällä pitäen. Lisäksi hänellä on johtajan ominaisuuksia, joita joukkueessa aina tarvitaan. Tästä esimerkkinä kapteenin rooli Kärppien A-nuorissa”, 

taustoittaa Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho jatkosopimuksen syntyä.

22-vuotias Koskenkorva on Oulun oma kasvatti, jonka junioripolku kuljetti keltamustiin D-juniori-ikäisenä. Jääkiekko on aina ollut isosti läsnä Koskenkorvan perheessä ja kiekkoilijan esikuva löytyykin aivan miehen lähipiiristä. Jessen setä Kimmo Koskenkorva teki mittavan uran jääkiekkoilijana edustaen Kärppien lisäksi muun muassa SaiPaa ja Skellefteå AIK:ta. 

”Muistan kyllä paljon siitä, kun ollaan oltu katsomassa Kimmon pelejä. Silloin jo siellä pelasi jätkiä, joiden kanssa saan nyt itse pelata samassa joukkueessa. Silloin ajattelin, että haluaisin itsekin olla vielä joskus tuolla. Nyt sitten heidän kanssaan saa ihan tasapäisesti treeneissä vääntää. Se on mielestäni ihan siisti homma”,

Kossu hymyilee.

Liiga-debyyttinsä hyökkääjä teki kaudella 2016-2017 ollessaan vasta 17-vuotias. Vieraissa Pelicansia vastaan pelatussa ottelussa Koskenkorva pistettiin heti kovan paikan eteen, kun hänet merkittiin Kärppien ykkösketjun sentteriksi. Samassa ketjussa nähtiin Jessen nykyinen ja Kimmon entinen joukkuekaveri Mika Pyörälä.

Myös Jessen veli Samu Koskenkorva pelaa jääkiekkoa. Kaksi vuotta nuorempi pikkuveli edusti vielä viime kaudella Kärppien U20-joukkuetta ja kirjautti samaisella kaudella tililleen uransa ensimmäisen Liiga-ottelunkin. Tällä hetkellä Samu pelaa Mestis-joukkue Kokkolan Hermeksessä. Myös Jesse on aiemmin urallaan edustanut yhden kauden verran samaista seuraa.  

Vaikka jääkiekko näytteleekin suurta roolia Koskenkorvan perheessä, keskustelevat veljekset aiheesta yleensä vain ohimennen. 

”Enemmän me Samun kanssa kuitenkin keskitytään muihin asioihin. Niitä (kiekkojuttuja) ehtii molemmat miettiä varmasti tarpeeksi hallillakin omissa joukkueissaan, joten on mukava puhua välillä jostain muustakin sitten tasapainoksi.”

Suurin henkilökohtainen tavoite Kossulla oli tähän kauteen lähtiessä vakiinnuttaa pelipaikka joukkueessaan, ja siinä nuori mies on onnistunutkin varsin hienosti. Koskenkorvasta on syksyn mittaan kasvanut Kärppien luottosentteri, ja 24 pelaamassaan ottelussa hän on kirjauttanut pistetililleen tehot 4+8=12. Uran seuraavat stepit ovat nuorella hyökkääjällä kirkkaana mielessä.

”Tuleville vuosille tavoitteena on, että pystyn kasvattamaan vastuutani ja olemaan oikeasti tärkeä ja johtava pelaaja Kärpissä.”