16.10.2021

Kärpät nappasi viikonlopun kahdesta kotiottelustaan täydet kuusi sarjapistettä, kun HPK kaatui tänään maalein 3-0. Joel Blomqvist kirjautti uransa ensimmäisen nollapelin 20 torjunnalla.

Kärpät sai otteluun kelpo startin, ja palkinto oli luvassa hieman vajaan kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Julius Hermonen sai erinomaisen tarjoilun ketjukaveriltaan Jesse Koskenkorvalta, ja Hermosen kauden toinen maali syntyi tarkalla laukauksella hyvästä vetopaikasta maalin edustalta. Kakkossyötö maaliin kirjautti ruotsalaishyökkääjä Petter Emanuelsson, jolle tehopiste oli kauden toinen.

Kärppien maalilla Joel Blomqvist aloitti ottelun vakuuttavasti torjumalla kaikki kymmenen maalia kohti suunnattua laukausta. HPK:n Daniel Lebedeff kohtasi yhtä monta laukausta, mutta joutui antautumaan kertaalleen.

Ottelun toisessa erässä peli hienokseltaan passivoitui, eikä kummassakaan päässä nähty maaleja. Ehkä yksi erän parhaista mahdollisuuksista aukeni HPK:n Miro Ruokoselle, joka karkasi läpiajoon. Blomqvist kuitenkin torjui Ruokosen yrityksen rauhallisesti. Kärppävahti torjui erässä neljä laukasta, HPK:n Lebedeff kuusi.

Kolmannen erän alussa Kärpät hyppäsi toden teolla kuskin paikalle, kun Ville Leskinen ohjasi maalin edustalta Kärpät 2-0 johtoon. Syöttöpisteet ketjukaveri Saku Mäenalaselle, sekä kiekon maalia kohti toimittaneelle Atte Ohtamaalle. Kärppien 3-0 maalissa roolit kääntyivät toisin päin, kun tällä kertaa Mäenalanen nautti Leskisen tarjoilusta; Leskinen voitti oman kaksinkamppailunsa ja jakoi kiekon hyvään vetopaikkaan Mäenalaselle. Kakkossyöttö maaliin merkittiin Ludwig Byströmille.

Kärpät taisteli vielä erän lopussa yhden alivoiman varjellakseen Joel Blomqvistin uran ensimmäistä nollapeliä. Päätössummerin soidessa 19-vuotiaan maalivahdin torjuntasarakkeessa komeili lukema 20 ja taululla maalit Kärppien eduksi 3-0.

Voitolla Kärpät nousi sarjataulukossa toiseksi, tasapisteisiin sarjaa johtavan TPS:n kanssa.

Kärpät pelaa seuraavan kotiottelunsa ensi viikon lauantaina, kun Helsingin IFK vierailee Raksilassa. Ottelu käynnistyy tuolloin poikkeuksellisesti kello 18:00.