16.02.2021

Tiukka taistelu kääntyi Kärppien eduksi Jussi Jokisen upealla rankkarimaalilla ja Patrik Rybarin varmoilla torjunnoilla.

Artikkelikuva: Jussi Määttä / PicFactor Oy

Kärpät pääsi iskemään ottelussa ensimmäisenä, kun Mika Pyörälä ohjasi joukkueensa johtoon ajassa 10:14. Syöttöpisteet maalin kirjauttivat Joona Huttula ja Cody Kunyk. Avauserän jälkimmäisen kympin alussa Kärpät sortui jäähyilyyn, kun Otto Karvinen ja Aleksi Mustonen ottivat rangaistukset, joista seurasi hetkellisesti TPS:n kahden miehen ylivoimaa. Ensimmäisessä erässä 12 kertaa torjunut Patrik Rybar oli kuitenkin erinomaisessa iskussa Raksilan illassa.

Maalittomassa toisessa erässä kummallakin joukkueella oli rutkasti mahdollisuuksia kääntää pelin suuntaa erikoistilanteista, mutta molempien joukkueiden ylivoimat kuihtuivat kasaan kerta toisensa perään.

Päätöserässä sattui ja tapahtui. Seitsemän minuutin pelin jälkeen nähtiin ikävä tilanne, kun Topi Niemelä ajautui TPS:n Juuso Pärssisen taklauksen seurauksena pahasti laitaan. Niemelä talutettiin joukkueen lääkärin toimesta pukusuojiin, eikä hän enää palannut otteluun.

Erän puolivälissä nähtiin TPS:n tasoitus, kun Lauri Pajuniemi pääsi iskemään rystyltä kauden 12. maalinsa. Kärppien Ludwig Byström protesti maaliin johtanutta tilannetta äänekkäästi, ja joutui lopulta katselemaan varsinaisen peliajan loppuun jäähypenkiltä, kun tuomaristo kirjasi miehelle kymmenen minuutin käytösrangaistuksen. Kolmas erä väännettiin loppuun maalittomana, kuten myös jatkoaika TPS:n vahvasta painostuksesta huolimatta. Rybarille kirjattiin 65 minuuttiin yhteensä 32 torjuntaa.

Voittolaukauskisassa ratkaisua saatiin odottaa Kärppien viimeiseen laukojaan, joka oli Jussi Jokinen. Rankkarispesialistin mainetta urallaan niittänyt Jokinen päätti ratkaista pelin komealla yhden käden maalilla. Patrik Rybar sinetöi voiton pysäyttämällä Ruslan Ishakovin viimeisen yrityksen.