27.04.2022

Kärpät on solminut vuoden mittaisen sopimuksen keskushyökkääjä Joonas Kemppaisen kanssa. Kemppainen, 34, pelasi Kärpissä edellisen kerran kaudella 2014-2015. Suomenmestaruuteen päättyneen kevään jälkeen hyökkääjän tie vei miehen Pohjois-Amerikkaan, missä hän edusti NHL-seura Boston Bruinsin organisaatiota. Viimeiset kuusi kautta Kemppainen on pelannut KHL:ssä, kolmessa eri seurassa.

Miehellä on reippaasti kokemusta myös maajoukkueotteluista, sillä hän on edustanut Suomea MM-kisoissa vuosina 2015 ja 2017 sekä Pyeongchangin olympialaisissa vuonna 2018.

“Kauden loppumisen jälkeen olen yrittänyt sulatella tuota, miten kaikki meni ja pohtinut rauhassa ajan kanssa, mitä ensi kaudelta haluan. Lopulta Kärpät nousi ykkösvaihtoehdoksi. Täällä on paljon tuttuja. Seuralla on nyt pari huonompaa kautta takana, ja halu palata takaisin kärkeen on kova. Se oli varmasti yksi isoimmista syistä, miksi valitsin Kärpät”,

avaa Kemppainen päätöksensä taustoja.

“Näkisin, että kun seitsemän vuotta on ollut ulkomailla, niin sitä on kehittynyt noiden vuosien aikana. Olen varmasti parempi pelaaja, mitä täältä lähtiessäni sekä henkisesti paljon kypsempi ja muutoinkin kokeneempi – aikuistunut vuosien saatossa totta kai.”

Edelliset kolme kautta SKA Pietaria edustanut Kemppainen on osoittanut olevansa hyvin arvostettu pelaaja maailman toiseksi kovimmassa sarjassa.

“Todella hienoa, että saamme yhden Euroopan parhaista senttereistä takaisin Kärppiin. Kepu on äärimmäisen luotettava kahden suunnan sentteri. Hän pystyy pelaamaan ylivoimaa, alivoimaa sekä kriittisillä hetkillä pelejä ratkottaessa. Kepu on hyvin merkittävä palanen meidän tulevan kauden joukkuettamme, ja toivotamme hänet sydämellisesti tervetulleeksi kotiin ja Kärppiin!”

iloitsee Kärppien urheilujohtaja Harri Aho.